Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Sykkeltur over Aursjøvegen

© Visit Nordmøre & Romsdal
© Terje Rakke/Nordic Life AS
Bestill
19/08/2020

Dette er en 2-dagers sykkeltur over den spektakulære Aursjøveien. Veien er kjent for å være tøffere enn Trollstigen, men er perfekt for sykling da det er veldig lite biltrafikk på denne gruslagte veien. En skjult skatt som vi tilrettelegger for deg!

Vi starter på Sunndalsøra, og den først dagen starter vi innover Litldalen, og videre helt opp til platået. Vi tar flere stopper underveis, før vi ankommer dagens turmål; Aursjøhytta. Dette er en betjent turisthytte (KNT), og vi overnatter her for natten.

Neste dag starter vi rolig med et relativt flatt område, før vi kommer til veiens bokstavelig talt høydepunkt; Aurstaupet. Herfra sykler vi rolig ned hårnålssvingene, helt ned ti Finnset, og derfra ned til Eikesdalen. Vi avslutter turen med en tur til Mardalsfossen. Vi blir hentet i Eikesdalen, og kjørt tilbake til Sunndalsøra.

En nydelig tur i spektakulær natur, fra fjord til fjord - over vidden! Passer for både voksne og barn. Bagasjetransport inkludert.

Dag 1: Vi møtes på Sunndalsøra kl. 09.00. Vi starter med en sjekk av utstyr, og en gjennomgang av turen, før vi starter sykkelturen oppover Litldalen. Lunsjen vil nytes underveis. Vi tar flere stopper langs Litldalen og videre opp til platået, før vi ankommer Aursjøhytta tidlig ettermiddag. Denne dagen klatrer vi fra 0 moh, til 860 moh, men vi tar det i et rolig tempo som passer for alle. Totalt 43 km dag 1. Bagasjen blir transportert til hytta, hvor vi overnatter. Når vi akommer hytta har vi tid til en dusj og avslapping, før middag.

Dag 2: En god frokost på hytta, før vi pakker utstyret vårt, og gjør klar for siste etappe ned til Eikesdalen. Bagasjen blir kjørt ned til Eikesdalen. Vi tar flere stopper underveis, og hvis været er bra, kan vi ta et bad i en av jettegrytene vi passerer. Aurstaupet er turens bokstavelig talt høydepunkt, hvor vi legger inn en lengre pause. Turen ned til Eikesdalen tar vi rolig, da det både er bratt og svingete! Turen avsluttes med et besøk til Mardalsfossen, før vi blir plukket opp, og kjørt tilbake til Sunndalsøra.

HØYDEPUNKT
- 2 dagers sykkeltur
- fra fjord over vidden - og ned til fjorden igjen
- den spektakulære Aursjøveien
- inkluderer en overnatting på hytte (Aursjøhytta)
- mat: frokost, lunsj x 2 og middag
- lokal guide
- besøke lokale gårder underveis
- ​ca 77 km på grusvei/asfalt
- bagasjetransport
- fra fjorden (0 moh) til 860 moh, og ned igjen til 0!

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Eikesdal