Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Rundtur til Ona — øya i havgapet

© Øyvind Heen - Fjords.com
© Øivind Leren
© Visit Northwest

Åpningstider

jan. 01, 2020 - des. 31, 2020

Priser

  • Billetter Fra
    NOK 355,00
07/09/2020

Kjøp billetter for rundur med buss fra Molde til Ona online her. Billetten kan du enkelt vise frem digitalt på din mobil.

Denne rundturen tar deg til Ona – et lite øysamfunn ytterst i havgapet. Turen starter i Molde med buss (og en kort fergetur) til Aukra og Småge fergekai, der fergen ut til Ona starter.

Fergen til Ona går via øyene Orta, Finnøya og Sandøya før den ender på Ona. Reisende til Ona blir værende på fergen under de korte oppholdene på de andre øyene.

Ona er Norges sydligste levende fiskevær og har rundt 25 fastboende. Øya har også keramikkverksted og en liten kioskbutikk. Om sommeren finnes det en kafé og overnattingstilbud. På Onakalven, som er øyas høyeste punkt, står Ona fyr. Her oppe fra er det fantastisk utsikt utover havet og mot fastlandet. Ona er et fredelig sted der man virkelig kan nyte stillheten og roen!

Ona er et flott turmål sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det er viktig å ha med varme og vindtette klær. Reiser man utenom hovedsesongen på sommeren, bør man også ta med seg mat og drikke, da utvalget i øyas butikk er noe begrenset.

Avgang fra: Molde trafikkterminal

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Molde