Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Opplev mystiske Bergtatt & Atlanterhavsvegen

© Bergtatt Opplevelser
© Bergtatt
© Johan Wildhagen /Paolookaville
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
© Bergtatt opplevelser
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
© Roger Ellingsen/Statens Vegvesen
©

Åpningstider

juni 30, 2020 - aug. 16, 2020

Priser

  • Billetter Fra
    NOK 714,00
06/07/2020

Kjøp billetter for rundtur med buss fra Molde til Bergtatt marmorgruver og Atlanterhavsvegen online her. Billetten kan du enkelt vise frem digitalt på din mobil.

Molde - Bergtatt - Atlanterhavsvegen - Molde

Denne turen kombinerer et besøk i marmorgrottene Bergtatt og det som ofte kalles verdens vakreste veg – Atlanterhavsvegen.

Marmorgrottene er en del av Naas Kalksteinsbrudd, en ganske spesiell marmorgruve. I noen av tunellene som ikke er i drift, finner vi Bergtatt besøkssenter. Disse grottene fungerer både som konsertarena og er en attraksjon i seg selv.

Besøket omfatter en båttur på grottenes krystallklare og trollbindende belyste vann. Langt inne i grottene får du mulighet til å smake på det rene fjellvannet direkte fra fjellveggen. Etter båtturen besøker dere konserthallen, der dere får se en video om historien til gruven og om dagens drift.

Deretter går turen videre til Atlanterhavsvegen. Med sin beliggenhet ut mot storhavet er Atlanterhavsvegen like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær.

Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Vegen har status som nasjonal turistveg.

På denne rundturen stopper bussen ved Eldhusøya, hvor du finner «svevestien» - en utsiktssti som går rundt Eldhusøya. Stien er laget av rister som flyter over terrenget, og denne turen passer for alle.

Servicebygget, med en særegen arkitektur som faller inn i terrenget, har kafé og toaletter. (Åpent lørdag og søndag om våren og hver dag i perioden 1. juni – 31. august.)

Du har to returmuligheter. Den første avgangen gir deg noen få minutter på Eldhusøya til å beskue landskapet rundt deg før returbussen kommer og tar deg tilbake til Molde samme vei som du kom. Den senere avgangen gir deg ca. en time ved Atlanterhavsvegen, men innebærer en lengre returreise via en annen reiserute og med flere bussbytter.

Avgang fra: Molde trafikkterminal, spor 7

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Molde