Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Molde

©
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Fred Jonny Hammerø
© Einar Engdal
© Fred Jonny Hammerø
22/04/2020

Midt mellom turistattraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, - en trivelig småby med sjarm og atmosfære.

Byen ligger sydvent til langs Romsdalsfjorden og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. Fra utsiktspunktet Varden kan du nyte synet av de 222 fjelltoppene i Moldepanoramaet. Spør du en nordmann om Molde, vil mange si Rosenes by. Betegnelsen er tuftet på byens mange blomstrende og frodige rosehager, og ble først brukt som byens merkevare i internasjonal markedsføring allerede i 1913.

Når det er snakk om Molde er det fire ting du rett og slett ikke kommer utenom; panorama, jazz, roser og fotball.

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan du beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. Fra sentrum tar turen til Varden ti minutter med bil, eller en time til fots, og på toppen ligger restauranten "Vardestua", hvor man kan stoppe for forfriskninger.

Molde Internasjonale Jazzfestival er Europas eldste årlige Jazzfestiva, og det koker og syder i hver krok i Molde når mange tusen kommer til byen i festivaluken. Og når du er først er her kan du ikke la være å legge merke til Aker Stadion. Tegnet av Molde-arkitekten Kjell Kosberg med en fasade i granittstein og glass.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Molde