Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Molde

© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Einar Engdal
© Fred Jonny Hammerø
© Einar Engdal
© Fred Jonny Hammerø
© VoiceOfNorway
21/07/2021

Hver sommer arrangeres "Moldejazz" med verdenskjente jazzartister og et yrende folkeliv. Fra tidlig om våren til sent på høsten kjemper Molde Fotballklubb om medalje helt i toppen av Norges elitedivisjon. Hjemmekampene spilles på AKer Stadion, - et av Europas vakreste fotballanlegg, beliggende helt nede ved fjorden. "Bjørnsonfestivalen" trekker årlig internasjonalt anerkjente forfattere til Molde og "Teateret Vårt" har forestillinger året rundt. Storgata er Moldes handlegate og herfra er det kun en liten spasertur til byens kjøpesenterområde.

Romsdalsmuseet er et av Norges største folkemuseer med over 40 gamle trehus samlet i et vakkert parkanlegg. Under "Moldejazz" er Romsdalsmuseet friluftsscene for de store utekonsertene. Kongebjørka, stedet hvor Kong Haakon og kronprins Olav søkte tilflukt for tyske bombefly i april 1940, ligger i gåavstand fra Romsdalsmuseet. Fra Torget går det rutebåt (sommer) til idylliske Hjertøya hvor du kan besøke Fiskerimuseet, leie robåt, fiske eller bade i sjøen.

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan man beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. På klare dager ser man helt til fiskeværet Ona og det fryktede havstykket Hustadvika. Fra Varden går det merkede turstier rett ut i Moldemarka som er en viktig rekreasjonsmulighet for byens besøkende. Fra sentrum tar det mindre enn 10 minutter med bil til Tusten Alpinsenter og Molde Golfklubbs 9-hulls bane. Like i nærheten ligger Skaret Friluftspark med turløyper, gamle bygninger, norske mattradisjoner, hester og geiter, båtutleie og andre aktiviteter.

Molde fikk status som by i 1742. På 18- og 1900-tallet var industri, båtbygging, konfeksjon, handel og turisme viktige sider av næringslivet. En bybrann i 1916 og bombing under 2. verdenskrig la den gamle, idylliske trehusbebyggelsen i Molde i ruiner. Byen er derfor preget av en enkel, ren og funksjonalistisk etterkrigsarkitektur.

Guide på din mobil
I dette området tilbyr vi audioguide. Last ned appen Voice Of Norway og nyt historiene der du er. Bilder og tekst supplerer det du ser. Kartet gir deg full oversikt.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Molde