Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Fiskerimuseet på Hjertøya

© Einar Engdal - visitnorthwest.no
© Einar Engdal - visitnorthwest.no
© Terje Rakke/Nordic Life/ Fjord Norge
© Einar Engdal - visitnorthwest.no
© Øivind Leren
© Torunn Dyrkorn
© Øivind Leren
© Romsdalsmuseet

Åpningstider

juni 18, 2021 - aug. 18, 2021

Priser

 • Barn < 18
  NOK 0,00
 • Grupper > 30 personer/persons/Personen
  NOK 90,00
 • Voksen
  NOK 110,00
 • Honnør/student
  NOK 90,00
20/09/2021

Fiskerimuseet er åpent for besøkende om sommeren i perioden når Hjertøyruta går. Omvisning er tilgjengelig for grupper på forespørsel utenom oppgitt åpningstid. Ta kontakt for bestilling om du ønsker omvisning utenom åpningstiden. Åpen kafé i regi av Hjertøyas Venner i helgene.

Museet er bygd som et lite fiskevær med bolighus, rorbuer, trankokeri, mekanisk verksted og en stor samling av båter. Det viser lokal kystkultur, arbeidsliv og levekår fra omkring 1850. Utstilling om multikunstneren Kurt Schwitters og ”Die große Merz” – søyle på Hjertøyplassen. Natursti gjennom øyas landskap.

Fiskerimuseet på Hjertøya ble anlagt i 1948, og består av bygninger som viser sjøbruk og fiske.

Omvisningen gir innblikk i livet på Romsdalskysten. Det største huset er Kaka fra Ona. Det er en innholdsrik bygning som viser arbeidslivet i fiskeværet. Her var både tranbrenneri og fiskemottak.

I båthallen kan en se ulike typer båter som har vært i bruk helt opp til våre dager. En åttring representerer en ubrutt båtbyggertradisjon fra før vikingtida.

Vi viser også ei rorbu, som i Romsdal ble kalt sjøstue. Dette var sesongbolig for et båtlag som drev vintertorskefiske. Dette fisket var en av få muligheter de hadde for å tjene penger. Det var viktig å bo nær fiskefeltene så de slapp å bruke mye tid på transport. Ei fiskestue hadde ett rom, det lå to mann i hver køye. Ei ungjente som laget mat hadde senga si ved ovnen. Her kommer historien nær når vi hører om hygiene, arbeid og matstell.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Molde / Molde