Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk
Flydalsjuvet i geiranger, utsiktspunkt møre og romsdal

Sjekk guidens reisetips

Kunne du tenke deg en fem dagers ferdig planlagt ferie med kultur, lokale matopplevelser og friske aktiviteter i mektig natur? Da kan Uteguidens håndplukkede favoritter på Sunnmøre være noe for deg.

- Velger du å bli med oss på en femdagers rundtur i mektig sunnmørsnatur, tror jeg du vil få opplevelser du sent glemmer. Vi har snekret sammen et utvalg av våre beste aktiviteter og opplevelser. Inkludert er en av Europas vakreste byer, lokale matopplevelser, langstrakte fjorder og høye fjelltopper, samt mektig verdensarv med fossefall og stupbratte fjellsider.

Det sier svenske Oscar Almgren, daglig leder av Midt-Norges største guideselskap Uteguiden, som i 2018 vant Innovasjon Norges reiselivspris. Selskapet har spesialisert seg på å skreddersy opplevelser på Sunnmøre og Nordvestlandet.

Daglig leder Oscar Almgren i Uteguiden, som i 2018 vant Innovasjon Norges reiselivspris. Vil du vite mer om femdagersturen med alt inkludert på Sunnmøre, ta kontakt på telefon 40 55 46 70.

Alt inkludert - essensen av Sunnmøre

I fem dager og fire netter får du en komplett rundtur på Sunnmøre med håndplukkede hoteller, måltider, transport og opplevelser inkludert. Alt det praktiske tas hånd om av erfarne og dyktige guider, slik at du du kan nyte turen maksimalt.

Rundturen forutsetter minimum to personer, og maksimum 12. Prisen er kr 21.900 per person, og ledige datoer er 20. - 25. juli, 3. - 8. august og 17. - 22. august. Har du spørsmål eller ønsker å bestille, kan du kontakte Uteguiden via skjema, post@uteguiden.com eller på telefon 40 55 46 70.

Les mer om opplevelsene dag for dag under.

Se flere

DAG 1: Jugendbyen Ålesund

Ålesund er verdenskjent med sin vakre Jugendstilarkitektur, tårn, spir og vakre utsmykkinger kan sees både høyt og lavt. National Geographic beskriver byen som et bakteppe for et nordisk eventyr – med en moderne vri. Her starter også ditt eventyr!

Sjekk inn på byens beste hotell, Hotel Brosundet i sentrum. Sammen med Uteguiden kan du nyte en spektakulær bytur i kajakk langs Jugend-bygninger i det som er kåret til en av Europas vakreste havnebyer.

Kvelden avsluttes med en femretters middag på restaurant Apotekergata 5, et smakfullt måltid tilberedt med de beste lokale råvarer som er å oppdrive. Etter middag kan du gjerne spasere en tur ut til Molja Fyr eller gå trappene opp til utkikkspunktet Aksla og nyte solnedgangen.

DAG 2: Hjørundfjorden, Trandal og Sæbø

Vi starter med en rolig morgen i Ålesund før vi tar sjøveien fatt til Sæbø, via Trandal. Vertskapet på Christian Gaard Bygdetun i den veiløse bygda Trandal, byr på lunsj, gode historier og en ikonisk utsikt over Hjørundfjorden.

Videre tar vi turen over fjorden til Sæbø, hvor en natt på historiske Sagafjord Hotel venter. Nyt naturen, en deilig frokost og lad opp til en ny dag i fantastiske omgivelser i den sjarmerende bygda.

Trandal Swing © Michaela Potterbaum
Trandal Geit Sommer 2017 Sunnmøre © Oddgeir Visnes
Trandal Huske Lenita Storeide Sommer 2017 Sunnmøre © Oddgeir Visnes

DAG 3: Slogen, Dronningruta, Skarbø Gard og Stranda

Stå opp ved en av Norges vakreste fjorder og nyt en deilig frokost, før vi rusler ned til kaia og tar fergen over til Urke. Her kan man velge mellom tre alternative opplevelser for dagen.

SLOGEN
Få en guidet tur til Slogen, Sunnmørsalpenes mest kjente og besøkte topp, med uforglemmelig utsikt over fjord og tinder.

DRONNINGRUTA
Følg syv europeiske dronningers fotspor igjennom historiske Norangsdalen, også kalt dronningruta. Et rikt dalføre med både natur- og kulturopplevelser. Denne turen gjennomføres på el-sykkel.

SKARBØ GAARD
Med bil kjører vi til Stranda, via Hellesylt og utsiktspunktet Ljøen. På turen besøker vi Skarbø Gaard som serverer hjemmelaget sider og ost.

Natten tilbringes på Stranda Hotel, og det blir tid for litt velvære i basseng og badstu. Her får man også lære om lokalt øl og tilhørende akevitt, før det serveres en bedre middag.

Hengekøye på Egilbu Urkeegga sunnmørsalpene © Oddgeir Visnes
Hanna og Olea, Valldal kajakk © Oddgeir Visnes
Norangsdalen Sunnmøre © Oddgeir Visnes
Norangsdalen Tåke Sunnmøre © Oddgeir Visnes

DAG 4: Stranda, Hellesylt, Geiranger

Vi lover en god start på dagen med frokost ved Strandaelva før vi beveger oss mot Geiranger. Man kan velge mellom tre ulike måter å reise på.

PADLE I VERDENSARV
Med transport til Hellesylt man man ta åren fatt å padle inn verdensarv fjorden til Geiranger, langs fossefall og spektakulære fjell.

DEN TRONDHJEMSKE POSTVEI
Ta beina fatt og bli med på en guidet tur over Ljøbrekka også kjent som "Den Trondhjemske postvei". Her nyter vi matpakken på toppen med fantastisk utsikt over Geirangerfjorden. Fra Hellesylt blir man fraktet av Bonseye med ribb inn til Geiranger.

TROLLBRYGGERIET
Vi kjører først til Liabygda og besøker Trollbryggeriet, her kan man smake på de ulike variantene av Slogen øl, det blir også servert en enkel lunsj og mange gode historier. Vider går turen over Eidsdalen og Herdalen, før vi kjører ned de ikoniske ørnesvingene til Geiranger.

I Geiranger sjekker man inn på bygdas beste hotel - Grande Fjordhotell. Nyt et glass musserende i boblebadet eller bli bedre kjent med det unike fjordlandskapet hos Norsk Fjordsenter.

Middagen inntas med slående utsikt over den vakre verdenskjente fjorden. Og kanskje avslutter du dagen med en avec på Brasserie Posten?

Flydalsjuvet i geiranger, utsiktspunkt møre og romsdal © Oddgeir Visnes
Geiranger Høst Ung mann og kvinne hviler seg på en stein. I bakgrunnen er det utsikt over Geirangerfjorden omkranset av fjell. © CH - Visitnorway.com
Geiranger sjokolade bengt dahlgren © Oddgeir Visnes

DAG 5: Geirangerfjorden

Dagen starter med en god frokost hvor vi nyter utsikten av en cruise fri fjord, før man fraktes opp til Dalsnibba Skywalk på 1500 moh - ingen fullverdig Geiranger opplevelse uten en tur opp hit.

Her vil det bli servert en god kopp kaffe og en smakebit på herlig lokal sjokolade, mens man tar inn den spektakulære synet på taket av Sunnmøre.

På vei ned blir det fotostop ved Flydalsjuvet, før vi returnerer til lands eller vanns gjennom flott Sunnmørsk natur til Ålesund.

Essensen av Sunnmøre — ledige datoer

  • 20. – 25. Juli
  • 03. – 08. August
  • 17. – 22. August

Pris per person: Kr 21.900.
Minimum 2 personer og maksimum 12.

Har du spørsmål om femdagersturen?
Ta kontakt med Uteguiden.
Telefon: 40 55 46 70.
Epost: post@​uteguiden.​com.

Se flere
Se flere