Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Operaen i Kristiansund

Kong Olav V's gate 1
© Bjørn Hansen/ Operaen i Kristiansund
© Bjørn Hansen/ Operean i Kristiansund
© Operaen i Kristiansund
© Operaen i Kristiansund
© Bjørn Hansen / Operaen i Kristiansund
© Operaen i Kristiansund
© Bjørn Hansen/Operaen i Kristiansund
© Bjørn Hansen
© Ken Alvin Jensen
14/04/2021

I Kristiansund finner du Norges eldste opera!

At det har vært spilt opera her på disse øyene ytterst uti havgapet på Nordvestlandet i 90 år er helt unikt. Kristiansund gjorde det stort innen eksport av klippfisk på 1800-tallet, og mens den tørkede og saltede klippfisken ble sendt ut i Europa tok kristiansunderne med seg kontinentale vaner, som opera, tilbake til byen.

Operaen i Kristiansund har et rikholdig program som strekker seg gjennom hele året. Men hver februar skjer det noe helt spesielt. Da forvandler Operaen i Kristiansund byen til en pulserende kulturhovedstad i Møre og Romsdal. I 17 dager til ende er det operaforestillinger i Festiviteten, men du finner også opera på restauranter, puber, sykehjem og barnehager – det dukker opp solister og pianister blant matpakker, lunsjtallerkner, vinglass og midt i søndagstur-ruten.

I 2018 er det 90 år siden første helaftens operaforestilling ble satt opp i Festiviteten i Kristiansund. I 1928 var det Orfeus & Evrydike som stod på programmet, under Operafestukene 90 år etter setter vi opp Bizets Carmen og Cole Porter-musikalen Kiss me Kate.

Les mer i vårt sesongprogram på våre websider.

Billetter kan du kjøpe via vår nettside, Ticketmaster eller ved å ta direkte kontakt med Operaens Billettluke på 71 58 99 60 // Fosnagata 13, 6509 Kristiansund.

.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Kristiansund / Kristiansund N