Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Havstien — gåtur i Kristiansund

© Håvard Johansen
22/04/2020

Havstien

Turbeskrivelse - opplevelse

Havstien som går mellom Lillesanden og Klubba på Kirkelandet i Kristiansund er satt i stand på dugnad av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.
Stien følger terrenget langs sjøkanten mot Klubba. Terrenget er ganske kupert, men det er bygd både bruer og trapper for å gjøre turen fremkommelig. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over berghamrene helt ute ved havet. Samtidig som du får nærkontakt med sjøen når stien går helt nede i flomålet. På turen langs Havstien får du se flere kulturhistoriske severdigheter. Ved Klubba ligger det flere bunkersanlegg fra 2, verdenskrig som stien går gjennom. På returen kan du gå langs de gamle vannoppsamlingsmurene i Kringsjå. Her er det satt opp flere infotavler om selve Kringsjå og den spesielle faunaen i området.

Tilgjengelig for rullestol

Nei

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

Ved parkeringsplassen er det skiltet Havstien og det er godt merket hele veien frem til Klubba.
Turen tilbake kan legges om Kirkelandet gravsted og videre rundt kringsjå til Vanndamman. Her kan du gå inn på Havstien igjen og ned til utgangspunktet for turen.

Startsted

Følg Rv70 til Kristiansund. I første lyskryss nedenfor Kirkelandet kirke tar du av til høyre og følg veien helt til endes. Her er det god parkering og merket skilt Havstien.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Kristiansund / Kristiansund N