Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Den forlengede Atlanterhavsveien — Trondheim-Kristiansund

© Destinasjon Kristiansund & Nordmøre
© Tove Berget / Destinasjon Kristiansund og Nordmøre
© Destinasjon Kristiansund & Nordmøre
© Smøla Havstuer
29/07/2020

Er det ikke omveiene som kan gi de mest minnerike opplevelsene? Kommer du med bil fra Trondheim og skal videre nedover i FjordNorge har du muligheten til å ta en omvei ute langs kysten.

Aure er en typisk kystkommune med en særlig vakker skjærgård. Kystfjellene som stiger rett opp fra strandflata til nesten 900 moh er flotte turfjell.

Smøla byr på vaskeekte fiskeværsferie i et spennende og annerledes landskap. Mer enn 5.800 øyer, holmer og skjær omgir Smøla og gir spennende områder for fiske og kajakkturer.

Kart med anbefalt kjørerute.

Forslag til program på en 2 dagers tur:

Fly til Trondheim og lei bil der, eller kjør med egen bil. Første etappe kjøres fra Trondheim til Brekka (2 t). Her er det en stor rasteplass med et meget vakkert utsiktspunktover Årvågsfjorden og videre helt til Kristiansund.Fra Aure kjører du så til Sandvika Fergekai (35 min) og tar fergen over til Edøya. Her kan du stoppe på Gurisenteret, rett ved fergekaien. Få med deg utstillinger på sommeren eller kjøpe en godbit med noe å drikke i Fruen kafe. Fra Edøya kjører du på vestsiden av Smøla og kjøre videre til fiskeværet Veiholmen og finne en av de mange overnattingsstedene her ute ytterst i havgapet.

Dag 2:

Bruk litt tid og rusle rundt i denne kystidyllen ytterst ute i havgapet og besøk en av kafeene eller lunsj stedene før du kjører tilbake til Edøya Fergekai via østsiden av Smøla (40 min) og ta fergem tilbake til Tusna. Kjør derfra mot Kristiansund og parkerbilen på fergekaien på Tømmervågen (16 min). Herfra kan du følge turstien Fjordruta et stykke for å få strekt på beina og sett litt flott natur. Ferge videre fra Tømmervågen til Seivikan og siste etappe til Kristiansund (17 min). Her kan du blant annet få med deg en bit av byens historie på Klippfiskmuseet og da passer det også kanskje å spise bacalao til lunsj på tradisjonsrike Smia fiskerestaurant.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Kristiansund / Kristiansund N