Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Byvandring i Kristiansund

© Roar Leite
© Destinanasjon Kristiansund & Nordmøre
© Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norge AS
© Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norge AS
20/08/2020

Fra Piren, foran Rådhuset og Torget tar du Sundbåten- en koselig, liten passasjerbåt med 140 års erfaring med rundturer i rute på havna. Gå gjerne i land på øya, Innlandet, den gamle bydelen i Kristiansund og få et inntrykk av hvordan byeb var før bombingen i 1940. Eller gå i land og se på den vakre kirken på øya og bydelen, Nordlandet med den vakre Nordlandet kirke(1914), bygd i jugendstil. Returner så med Sundbåten til sentrum.

Videre er en fin gåtur opp Kaibakken i sentrum og opp forbi de fine bypark områdene langs hovedveien. Etter ca 15 min i behagelig tembp finner du KIirkelandet kirke(1964), en av Norges mest særpregede og moderne kirkebygg. Tett ved kirken ligger Brodtkorbfamiliens 200 år gamle vernede kirkegård.

Neste stopp er parkområdet Vanndamman og Kringsjå, fint opparbeidede gåløyper som kan varieres med kortere runde helt til havet. I vanndamman er lekepark, fugledam og kafe du kan besøke. Du kan fortsetter til Varden, utsiktstårnet med 360 graders rundskue. Du får se havet, med øyene Averøy, Grip og Smøla, samtidig som du vil få et overblikk over Kristiansund by. Herfra vil du også kunne se fjordene trekke seg innover mot Trollheimen og Dovre.

Videre går turen nedover mot Vågen med spennende museer. Museumskafeen Patrick Volckmar kan besøkes hele sommeren hver dag og på helg resten av året. Her er koselig kafe og eget kaffebrenneri. Mellemværftet huser veteranskuter og trebåter under reparasjon, mens Norsk Klippfiskmuseum presenterer den spennende historien om klippfisken og Kristiansund.

Turen er ca. 4 km.

På vårt bykart er de omtalte rutene avmerket med rødt, last ned på www.visitnorthwest.no

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Kristiansund / Kristiansund N