Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
momentium_damien_rice-foto-stig-havnevik.jpg

Sommerfesten på Giske: Kjente artister som Damien Rice har opptrådt i den lille, store bygda på Sunnmøre.
Foto: Stig Havnevik/Momentium.

Her spiller artistene gratis

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

Sponsorene står i kø for Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård. Fetterne fra Giske på Sunnmøre er festivalgründere i særklasse.

Mens markedet for festivaler generelt synes mettet i Ålesund-distriktet vil "alle" ha en bit av arrangementene som de har hånd om. I sommer arrangerer de festivalene Midtsommerjazz (14. - 15. juni), Sommerfesten (27. juli) og Jugendfest (16. - 17. august).

Suksess
Gjennom sitt selskap Momentium har de doblet sponsorinntektene fra i fjor, og er i løpet av få år blitt en av Norges største festivalarrangører. Ante og Lars har selv blitt ettertraktede foredragsholdere for å fortelle om hva som må til for å skape og utvikle en festivalsuksess alle vil være med på. For det store publikum er de kanskje best kjent fra popgruppen "The Margarets".

Sommerfesten
Den største festivalen er Sommerfesten i fascinerende omgivelser i havgapet på Giske utenfor Ålesund hvor Ante og Lars vokste opp i storm og stille. Festivalen trekker store nasjonale og internasjonale artister som alle opptrer gratis.

Vennefest
I tillegg til bred nasjonal medieinteresse er endagsfestivalen også beskrevet i utenlandske medier som noe helt enestående. Musikk- og kulturfestivalen omtales som verdens største vennefest hvor alt er gratis. Hvem skulle vel tro at det kunne skje på Sunnmøre?

Les mer: Overnattingsmuligheter i Ålesund og Sunnmøre

Dugnad
- Sommerfestens suksess ligger i et unikt konsept. Festivalen er tuftet på et stort spleiselag og et enormt dugnadsarbeid hvor alle bidrar med noe - fra publikum til artister. Det begynte med 30 venner i fjæra på Giske. I fjor var det 25 000 besøkende fra inn- og utland, sier Ante Giskeødegård.

Opptrer gratis
Selv om de ikke får penger for å opptre, står artistene i kø for å få være med. Til gjengjeld får de oppleve regionen gjennom fjordcruise, helikopterturer, særegne lokaliteter og matretter.

Se også: Andre Aktiviteter i Ålesund og Sunnmøre

Jugendfest
De to andre festivalene arrangeres i Ålesund sentrum og trakk i fjor 10 000 mennesker: Pop/rockfestivalen Jugendfest har i år blant andre Bryan Ferry, Robyn, Lissie og Bigbang på plakaten. The Dubliners, Odd Nordstoga og Hilde Louise Asbjørnsen er blant artistene på Midtsommerjazz.

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Ålesund og Sunnmøre

Se flere opplevelser
Del: