Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
spekhogger.jpg

Ville du badet med denne karen? Spekkhoggere kan bli opptil 9 meter lange. (Foto: Per Eide)

Her dykker de

med spekkhoggere

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Frister det å gå i vannet for å møte en flokk gedigne spekkhoggere på noen få meters avstand? Spekkhoggersafarien i regi av Strømsholmen Sjøsportsenter ved Atlanterhavsveien gir deg muligheten.

- Blodpumpa slår godt når man ligger i vannet og snorkler og en flokk på opptil ti spekkhoggere kommer mot deg fra det mørke dypet. Med en avstand på inntil fem meter ser man hvor store dyrene er. Det kan jeg love deg, sier Olav Magne Strømsholm.

Hver vinter har med seg et ti-talls personer om bord i M/S Sula. Den spesielle spekkhoggersafarien fra Kristiansund til Ålesund går over tre til seks dager.
 

Spekkhoggersafari i Strømsholmen

Klar for et bad: Spekkhoggersafari langs norskekysten.
Foto: Per Eide.


Havets superhjerner

Han har selv vært i vannet med havets ”superhjerner” med det fryktede navnet killer whales. De kraftige sluggerne med en ryggfinne på 1.5 meter kan bli seks til ni meter lange og veie rundt seks tonn. Hunnene er noe mindre. Langs norskekysten finnes de i et antall på 5000-10 000.

Mange mener spekkhoggernes intelligens er uten sidestykke og at de kommuniserer med et eget språk. De skal til og med være gode på å imitere båtmotorer.

Se spekkhoggeren imitere lyden av en båtmotor!spekhogger.jpg

Dykke med spekkhoggere - en opplevelse for livet: Foto: Per Eide.


Ikke angrepet

Flokkdyrene skal ha egne ord for når det er på tide å dra på jakt, men så langt har nærkontakten med spekkhoggerne foregått uten noen form for angrep, forteller Strømsholm som har lang erfaring med spekkhoggersafari, blant annet i Lofoten.

- Å være i vannet med spekkhoggere er en opplevelse som sitter resten av livet, sier Strømsholm.

Finn overnatting i Kristiansund & Nordmøre.
 

Se flere opplevelser
Del: