Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk
Hallgeir Greger Fem favoritter Geiranger Limousine

Til seters i limousin

Med Hallgeir Greger bak rattet kan du dra til seters i en Hollywood-limousin, oppleve Geiranger og verdensarv bak sota ruter og på første klasse. Her er hans forslag til fem fete limo-turer blant fjord og fjell.

- Det er mange fantastiske steder i verdensarvområdet som har kommet litt i skyggen av storebror Geiranger, mener Hallgeir, en fargerik personlighet i turistbygda og kjent fra NRK-serien "Folk".

Med en Cadillac og en Lincoln i stallen tilbyr han sine tjenester gjennom selskapet Limousinewest. Sjåføren og guiden anbefaler gjerne noen flotte limo-turer i verdensarvområdet, også litt utenfor turistmaskinen:

Dronningstolen i Geiranger Flydalsjuvet
Flott utsikt fra Dronningstolen i Geiranger. (Foto: Oddgeir Visnes)

1. Flydalsjuvet Geiranger

- Flydalsjuvet i Geiranger ved stolen til Dronning Sonja. Den er et must for alle. Et fantastisk og mektig utsiktspunkt hvor man ser Geiranger og fjorden i fugleperspektiv. Dit kjører jeg mange turister og til alle sier jeg at de nå skal få oppleve Norges suverent flotteste utsikt!

Eidsdsalsvatnet med Skarene i bakgrunnen
Eidsvatnet med fjellryggen Skorene i bakgrunnen. Foto: Hallgeir Greger (Foto: Hallgeir Greger)

2. Skorene og Eidsvatnet

- Spesielt spanske turister er svake for dette stedet, ca 11 km fra Eidsdal sentrum i Norddal kommune. Naturen rundt Eidsvatnet er helt fantastisk. Man blir bergtatt av utsikten og den syv km lange og ville fjellryggen Skorene som har tre markante topper - den høyeste er 1829 meter over havet.

Rellingsaetra i Norddal med Dyrdalen i bakgrunnen
Rellingsætra i Norddal, med Dyrdalen i bakgrunnen. (Foto: Hallgeir Greger)

3. Rellingsætra

- Neste Unesco-stopp er Rellingsætra i Norddal, ca en times kjøretur fra Geiranger. Det er nesten ikke mulig å få passasjerene tilbake i bilen igjen fordi dette er en av de aller vakreste stedene på Sunnmøre. Rellingsætra ligger 570 meter over havet i den vakre, åtte kilometer lange Dyrdalen. Seterområdet strekker seg frå Laushamrane og innover på vestsida av Dyrdøla mot Storvasshornet. Deler av setermarka hører inn under Geiranger-Herdalen landskapsvernområde. Setra var i drift frem til 1955. Som sagt; et praktfullt sted!

Fjoraa Norddal Ytterli med utsikt inn mot Tafjord
Bildet er tatt fra Ytterli, med utsikt inn mot Tafjord. (Foto: Hallgeir Greger)

4. Fjørå og Ytterli

- Vi har beveget oss over Norddalsfjorden og til bygda Fjørå i Norddal kommune. I bygda bor 150 mennesker og jorda er så grøderik at man dyrker aprikoser her. Når man kommer opp i høyden til Ytterli, har man et fantastisk utsiktspunkt. Her ser man ned på Tafjorden mellom bygdene Fjørå og Tafjord. Tafjorden inngår i Unescos Vestnorsk Fjordlandskap. I 1934 raste deler av en bergside i Tafjorden ut og skapte en flodbølge som tok livet av 40 mennesker. I Tafjord finner man blant annet et skred- og kraftmuseum. Dette området er en ukjent perle.

Limousine Kaldhussetervatnet
Flott utsikt og fine forhold ved Kaldhussetervatnet. (Foto: Hallgeir Greger)

5. Kaldhussætra i Tafjord

- Kaldhussætra er manges favoritt i Tafjord. Praktfull utsikt fra setra som ligger 580 meter over havet og som er omkranset av en rekke høye fjell. På setra er det en turisthytte, mange private hytter og en god bilvei helt frem selv for en syv meter lang limo. Det vekker oppsikt når man kommer til seters med en limousin. Kaldhussætra ligger midt i ruta for de som ønsker store naturopplevelser i Tafjordfjella.

Hallgeir Greger Fem favoritter Limousin Geiranger
Til seters i limo: Hallgeir Greger gir turistene som besøker Geiranger en opplevelse litt utenom det vanlige. (Foto: Oddgeir Visnes)

Bill Gates

Hallgeir hevder at det på mange måter er Bill Gates fortjeneste at han nå driver sitt eget selskap. Under et besøk på tidlig 90-tall skal Gates ha bedt om en limo med guide i Geiranger-området. - Det fantes ikke da, så det ble meg og en minibuss som en nødløsning, forteller den muntre sjåføren.

Han kjente ikke igjen Bill Gates da, men stusset på alt datasnakket i reisefølget. Data på den tiden var ganske nytt, så Hallgeir spurte en av damene om de jobbet i den bransjen. - Hun så på meg og svarte at det er vi som ER bransjen, ler Hallgeir.

(Artikkelen fortsetter under relaterte saker/​opplevelser)

Opplev mer

Se flere opplevelser

Hollywood

Ti år senere gikk Greger fra å være bussjåfør til å starte sin spesielle virksomhet med to syv meter lange Hollywood-limousiner - en svart og en hvit. I tillegg til å guide cruisepassasjerer, kjøre bryllupspar og skreddersydd luksus, tilbyr den livlige sjåføren også konseptet limo-dating. En romantisk tur for to, noe perlende i vakre omgivelser og på første klasse.