Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Momentium

© Johannes Lovund/Momentium
© Johannes Lovund/Momentium
© Johannes Lovund/Momentium
© Johannes Lovund/Momentium
© Johannes Lovund/Momentium
14/05/2021

Momentium holder til på Giske utenfor Ålesund, i Øygardshamna, og ble etablert i 2008 av fetterne Ante og Lars Giskeødegård. Selskapet har de siste årene vokst kraftig, og er i dag en betydelig aktør innen kulturnæringen i Norge. Selskapet har i dag 10 fast ansatte, men i løpet av året har rundt 20 prosjektansatte ulike prosjektstillinger i tilknytning til festivaldriften.

Selskapet opererer innenfor flere felt som konseptutvikling, planlegging, booking, markedsføring, frivillighåndtering, økonomi, sponsorpleie, event, arrangementsutvikling og gjennomføring. Momentium er mest kjent for sine tre festivaler; Ålesund Live, Sommerfesten på Giske og Jugendfest, som alle finner sted på Sunnmøre. I 2015 hadde de tre festivalene et totalt besøkstall på over 45.000, noe som gjør Momentium til en av Norges største festivalarrangører.

Momentium er også sentral i driften av Ocean Sound Recordings på Giske, og i 2015 åpnet selskapet Øygardshallen på Giske og Terminalen Byscene i Ålesund sentrum. I sitt første driftsår ble 120 konserter arrangert på Terminalen og stedet hadde tilsammen over 55.000 besøkende.

I tillegg til festivalene organiserer Momentium eventer og tilstelninger for våre samarbeidspartnere og andre aktører i vår region. Sommeren 2016 arrangerer selskapet sammen med Aafk den største konserten som har vært på nordvestlandet når Elton John holder konsert på Color Line Stadion for 15.000 mennesker.

Se mer: Tjenester i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Giske / Giske