Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Ålesund Lufthavn Vigra

Ålesund Lufthavn Vigra
© Avinor
© Avinor
© Avinor
© Avinor
07/05/2021

Ålesund lufthavn, Vigra er den største flyplassen mellom Bergen og Trondheim. Lufthavnen ligger gunstig plassert i forhold til noen av de største turistattraksjonene i Norge. Jugendstilbyen Ålesund, Geirangerfjorden, Trollstigen og Briksdalsbreen kan enkelt nås fra Ålesund lufthavn, Vigra.

Flyforbindelsene innlands er meget gode, med direkteruter til Oslo, Bergen og Trondheim. Strekningen Ålesund-Oslo trafikkeres av både SAS og Norwegian. De siste årene har lufthavnen også fått nye direkteruter til utlandet. For tiden er det direkteruter til London, Alicante, København og Riga med gode videreforbindelser til og fra andre internasjonale destinasjoner. SAS, Norwegian og airBaltic er flyselskapene som opererer rutetrafikk til og fra Ålesund lufthavn, Vigra.

Lufthavnen har også et omfattende chartertilbud, hovedsakelig i sommerhalvåret, men også i noe mindre grad høst, vinter og vår. Turer til destinasjoner rundt Middelhavet utgjør størsteparten av chartertrafikken.

Lufthavnen har gode forbindelser med flybuss til alle avganger og ankomster. Det går flybuss til og fra Ålesund sentrum, trafikknutepunktet Moa, samt hurtigbåtkaia på Valderøy. Fra lufthavnen er det 18 kilometer til sentrum av jugendstilbyen Ålesund.

Ved Ålesund lufthavn, Vigra er følgende leiebilselskaper representert med egne avdelinger: Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt bilutleie.

Ved lufthavnen er det separate avgangs- og ankomsthaller for innland og utland. De som reiser med direkteruter til og fra utlandet, kan handle i moderne dutyfree-butikker både på avgang og ankomst.

I avgangshallen er det ny og moderne café og kiosk.

For bestilling av billetter og prisinformasjon, ta kontakt med det enkelte flyselskap eller reisebyrå.

For opplysninger om avgangs- og ankomsttider vennligst se www.avinor.no.

For gjenglemte eller mistede ting vennligst ring tlf: +47 67 03 21 21.

God reise!

Se mer: Transport i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Giske / Vigra