Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Limousine i Geiranger, med utsikt mot fjorden. Foto Oddgeir Visnes

Glir inn helt naturlig: Naturperlen Geiranger får en ekstra dimensjon bak sotede ruter i en Limousine. Foto: Oddgeir Visnes.

Geiranger på første klasse:

Sjampis og Limo

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Fra en skinntrukket innside på en blank limousin kan du oppleve verdensarv og Geiranger. Bak sota ruter og på første klasse. Hallgeir Greger skreddersyr dine ønsker og tryller frem både sjampis og rød løper underveis.

– At jeg nå driver et selskap med to limousiner er på mange måter Bill Gates sin fortjeneste. Han skulle visstnok ha bedt om en limo for å bli guidet rundt i Geiranger-området. En slik fantes ikke da, så det ble meg og en minibuss, forteller den muntre sjåføren med en svart og stri hårmanke under den perfekte sjåførluen.

Han kjente ikke igjen Bill Gates, men stusset på at det var så mye snakk om data i reisefølget. Data på den tiden var noe ganske nytt. Underveis spurte han en av damene om de jobbet i den bransjen.

– Hun så på meg og svarte at det er vi som ER bransjen, ler Greger.

Lyst til å oppleve Geirangerfjorden? Finn overnatting nær Geiranger

Limousine i Geiranger, Gregersen. Foto Oddgeir Visnes

Blid kar: Hallgeir Greger kjenner Geiranger godt, og har mange gode historier på lager. Foto: O. Visnes. 


Svart og hvit
Møtet med Gates og hans ønske om en limousin fikk Greger til å tenke. Rundt ti år senere, i 2005, var alt på plass. Greger gikk fra å være bussjåfør til å starte sin spesielle virksomhet. Med to syv meter lange Hollywood-limousiner - en svart og en hvit - ville han gi de som ønsket det en helt spesiell turopplevelse i verdens vakreste områder.
Bilene hans er trolig blant Norges mest fotograferte. Fortsatt vekker de oppsikt i et av landets minste, men største turistmål.

Vil utforske Geiranger i limo, kan du kontakte Greger her.


Skatteminister
- Det har vært mange hyggelige passasjerer i limousinen. For noen år siden var det en trivelig kar som viste seg å være skatteministeren i Hellas. Han er vel kanskje ikke like mektig nå? Hehe.

Limousine i Geiranger. Foto Oddgeir Visnes

Legendariske Knuten: Ingeniørene fikk på verdensutstillingen i 1900 i Paris gullmedalje for denne veistrekningen, med ordene: «Du giver et godt bilde av den storartede norske fjeldnatur». Foto: O. Visnes.


Skru av fossen
Han husker også en eldre amerikansk frue som lurte på når de skrudde av fossene. En sølvgrå, stri bart er i full strekk over hvite tenner. Hallgeir ler godt.

Se flere opplevelser
Limousine og sjampis i Geiranger. Foto Oddgeir Visnes

Vann er in: Sjampis er fint, men for utlendinger er det også stas når jeg stopper og henter rent, friskt, norsk vann som de kan drikke fra champagneglass. 
Foto: O. Visnes.


Drop-in-turer
Limousinen har fast oppstillingsplass ved kaia i Geiranger. For det vrimler ikke av divaer og dekadente rikinger som vil ha skreddersydd spesialforpleining. Derfor går de fleste dagene med til "drop-in" turer med grupper av cruisepassasjerer. Hallgeir er oppvokst like i nabolaget, i Eidsdal, og kjenner området som sin egen lomme i sjåførbuksa.

Limousine og Geirangerfjorden. Foto Oddgeir Visnes

Pur luksus på vei ned ørnesvingene: Grønn Geirangerfjord, snø i fjellene, limo og sjampis. Foto: O. Visnes.  


Byr på seg selv
- Jeg guider og forteller om norske skikker - og jeg hadde nær sagt uskikker. Får jeg passasjerene til å trives og aller helst flire, har jeg hatt en god tur. Jeg liker å underholde og by på meg selv.
Turene til Geiranger og Trollstigen er populære, men de mest vanlige er fra Geiranger og til utsiktspunkter som Dalsnibba.

Turtips: 6 uforglemmelige vandre- og fjellturer i verdensarvnatur.

Limousine i Geiranger, V8 motor. Foto Oddgeir Visnes

Ta med så mye sjampis du vil: Mer enn nok krefter under panseret..


Limo-dating
I tillegg til å guide cruisepassasjer, kjøre bryllupspar og skreddersydd luksus, tilbyr den livlige sjåføren også konseptet limo-dating. En romantisk tur for to, noe perlende i vakre omgivelser og på første klasse.

- Her er det høyt servicenivå og full diskresjon hvis noen ber om det! Barten til Hallgeir er nok en gang i full strekk.

geiranger-mai-2012-415-behandlet2483x836X1343x1316.jpg

Hallgeirs reisetips

Herdalssetra og Rellingssetra i Norddal
I turistsesongen kan det være godt å komme litt utenfor turiststrømmen. Da er Herdalssetra og Rellingsetra i Norddal, ca. 30 minutter fra Geiranger flotte steder å besøke. Frisk luft og storslagen natur er aldri feil.
Setrene er en del av Verdsarvnaturen.

Herdalssetra-i-Norddal-foto_ny.jpg

På Herdalssetra får du nærkontakt med geitene og dei andre dyra. Foto: Per Eide.

Del: