Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
fjordcruise_geiranger_ålesund_2018

Skjulte perler, gamle gårder og en vakker by - i høst kan du nyte et unikt seilas gjennom en av Norges flotteste fjorder. Foto: Gordie Smith

Nytt fjordcruise mellom

Ålesund og Geiranger

Tekst: Lillian Langset/TIBE
Del: 

Opplev sjøveien mellom kyst og fjord, sjarmerende havner og få et unikt innblikk i Norges kanskje vakreste natur. Fra 5. september kan man ta fjordcruise mellom vakre Ålesund og storslåtte Geiranger. 

Fjordcruise med Geirangerfjord II tar deg med på en tur mellom trange sund, idylliske bukter og en labyrint av øyer, før båten setter kursen mot de lange fjordarmene. På turen mellom Ålesund og Geiranger vil man i tillegg til å oppleve et spektakulært landskap med stupbratte fjellsider, også se de fraflyttede fjord- og fjellgårdene, høre fascinerende historier om de som faktisk bodde "der ingen skulle tru at nokon kunne bu", og se de kjente fossene "De Syv Søstre", "Brudesløret" og "Friaren". 

MsGeiranger-II-2018-exterior.jpg

På fjordcruiset kan man nyte høstfluften ute på soldekket eller en matbit fra kiosken innendørs. Foto: Gordie Smith

Første tur i september

Den splitter nye katamaranen, MS Geirangerfjord II, er spesialdesignet i Norge og er i september klar for sin første offisielle tur. Daglig leder Helle Firhøj Jensen forteller at fjordcruiset er et ypperlig knutepunkt for å utforske regionen, enten man reiser til eller fra Geiranger, utforske den vakre jugendstilbyen Ålesund eller hopper av på et av de andre stoppestedene. Videre forteller hun at Geirangerfjord II har stor kapasitet og frakter både enkeltindivider og større grupper på opptil 147 passasjerer.

Fleksibel på stoppesteder

Fjordcruiset har flere stoppesteder langs ruten. På strekningen mellom Ålesund og Geiranger vil det være mulig å stige på eller gå av cruiset flere steder. Det kan man gjøre på både Sjøholt og Stranda. Hun forteller at det også vil være fleksibilitet til å stoppe andre steder langs ruten, slik at man kan oppleve hvordan folk tradisjonelt reiste til Geiranger før utviklingen av veinettet ble til. Dette må avtales på forhånd. 

Se flere opplevelser
ALUSAFE-CAT-24-Jomfrutur-til-Geiranger.00_05_04_21.Still003.jpg

På ferd innover Geirangerfjorden med utsikt mot "De Syv Søstre" fossende ned fjellsiden. Foto: Maritim Partner

3 fjorder på 3 timer

Turen mellom Ålesund og Geiranger er 120 kilometer lang og krysser blant annet Storfjorden, Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden. Nyt den ca. tre timer lange turen med en kopp kaffe og nystekte vafler i fantastiske omgivelser. Fra fjordcruiset kan man skimte de fraflyttede gårdene, de majestetiske fjellene og fossene. - Er man heldig kan man komme tett innpå dyrelivet i deres vante omgivelser. I fjorden finnes blant annet niser, disse kan man få øye på om de leker seg i vannoverflaten, forteller Jensen.

Fasiliteter ombord

Det er vel lite som kan måle seg med det ekstreme landskapet fjordene ligger mellom. Stupbratte fjellsider, høye fossefall og vill natur er bare noe av det man vil oppleve på turen.
- I solskinn og nydelig høstvær kan man nyte omgivelsene ute på soldekket. Ombord finner man også kiosk med salg av lette forfriskninger, toalett og salong, sier Jensen. 

Del: