Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Ytste-Skotet

© Ytste skotet
© Ytste skotet
© Ytste skotet
© Ytste skotet
© Ytste skotet
© Ytste skotet

Åpningstider

mai 01, 2020 - sep. 30, 2020

Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Søndag: 12.00-16.00

Priser

 • Pris Voksne/adults
  NOK 60,00
 • Pris Barn/children
  NOK 40,00
 • Pris Grupper min.10pax
  NOK 50,00
 • Pris Drosjebåt, voksen
  NOK 200,00
 • Barn
  NOK 300,00
 • Barn Drosjebåt, barn
  NOK 100,00
 • Voksen
  NOK 300,00
08/06/2020

I Stordal kommune finner du den vakre fjellgården Ytste-Skotet. Den ligger på en fjellhylle over Storfjorden, og navnet "Skotet" kommer av ”fremspring i fjellet”. For å komme seg dit kan man enten ta båt over fjorden, etterfulgt av en halvtimes gange, eller en kan ta en nydelig 3-timers fjelltur over fjellet fra Ramstaddalen i Sykkylven.

På folkemunne blir det fortalt om bosetting på Skotet hele 1000 år tilbake i tid, og de siste brukerne på Ytste-Skotet flyttet i 1954. I 1989 mottok "Storfjordens Venner" gården i gave fra de siste eierne, og de har lagt ned et betydelig arbeid med å restaurere både bygninger og kulturlandskap. Ytste-Skotet er i dag et komplett gårdstun, med alle hus som den gamle driftsforma hadde bruk for. I dag blir gården brukt som et levende museum, leirskole og som besøksgård. Det de formidler er hvordan det var å leve på en selvbergingsgård i førindustriell tid. Ytste Skotet er en avdeling innunder Sunnmøre Regionmuseum.

Gården er åpen for besøk hver dag fra mai til oktober, og det er mulig for alle å bestille dagsbesøk eller overnatting. Her får du en smak av gamle dager og gjester blir invitert til å være med i de daglige oppgavene som hører til, for eksempel slått, hæsjing, matlaging på grue og vedovn, vasking av klær i elva, åkerarbeid og stell av dyrene. Her er også en fin ramme for de som ønsker et spesielt bryllup, bursdagsfeiring, jubileum eller firmatur. All mat smaker ekstra godt når den er lagd på vedkomfyr...

Velkommen!

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Fjord / Stordal