Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
IMG_3625_behandlet.jpg

KALD FORNØYELSE: Tony og Michael bader i -6°C. Foto: Olav Magne Strømsholm

Fisketur i badestamp

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Ombord i denne båten kan du jumpe i en varm badestamp om fisketuren skulle bli en litt kald og guffen opplevelse. Og selv ha det som fisken i vannet.

- Her er alt mulig. Vi skreddersyr fisketurer om noen skulle ønske det - også med oppvarmet badestamp, forteller Olav Magne Strømsholm i Strømsholmen Sjøsportsenter.


Sjøsportsenteret holder til ved Atlanterhavsveien, bilveien i havet som er en av landets best besøkte turistattraksjoner. Olav Mange Strømsholm har drevet senteret siden 1981, og han har opplevd mer våt natur enn de fleste. Hit har det kommet dykkerentusiaster fra hele verden, men nå tilbyr Strømsholmen flere aktiviteter enn dykking. Blant annet fisketurer.

russere-paa-fisketur_foto_olav_magne_behandlet_1.jpg

SALTVANN I ÅRENE: Russiske turister på havfiske med Olav Magne Strømsholm.

Daglige turer

Når det gjelder fisketurer handler det i utgangspunktet om en daglig tre timer lang fisketur med start rundt lunsjtider.

- Men det er mange fisketurister som tar kontakt og ønsker egne turer fra grytidlig morgen. Disse er på jakt etter å fiske mest mulig for å fylle kvoter og frysere med fisk, forteller Strømsholm.


Både velsituerte russere og mange tyskere har vært med på flere av fisketurene til Olav Magne. Et stort flertall av de som er med på fisketurene er utlendinger.


- Det er som sagt fisketuristene som vil fiske med seg mest mulig, de lidenskapelige fiskerne som kan finne på å slippe ut fisken igjen og så har vi barnefamiliene som vil ha den gode opplevelsen, sier Olav Magne Strømsholm om de som er med på fisketurene.

Ifølge han er det ikke alltid fiske som står i fokus hos alle. Noen blir med for å få seg en tur på havet og mange har med seg litt mat for å gjøre fisketuren til en liten utflukt.

Olav_Magne_stromsholm_foto_oddgeir_v--1-.jpg

Olav Magne Strømsholm har drevet Strømsholmen Sjøsportsenter siden 1981. 

Vær og vind

- Fisketurene tilpasses litt etter vær og vind. Vanligvis går vi i Hustadvika, men kan også tilby dagsturer utenfor Smøla, Hitra og Frøya, sier Olav Magne Strømsholm som kjenner farvannet og fiskeplassene svært godt enten man er på jakt etter torsk, kveite, hyse, sei eller andre fiskeslag.
Sikkerheten er viktig, redningsvester er påkrevd. Klærne sjekkes slik at de tåler vær og vind. Gjør de det ikke, får du utlevert en varmedress på Strømsholmen. Der får du også leid fiskeutstyr om du skulle mangle det.

Sommer-2011-2-036.JPG

Sigmund Holt fra Oslo er betatt av naturen ved Atlanterhavsveien. 

Pasjonert havfisker

En som har falt for Strømsholmen og havfisket i dette området, er den pensjonerte politimannen og pasjonerte havfiskeren Sigmund Holt fra Oslo.

- Jeg har alltid vært glad i å reise, både i Norge og i utlandet. For fire-fem år siden oppdaget jeg mer eller mindre tilfeldig Strømsholmen ved Atlanterhavsveien. Siden har jeg vært betatt av
både fisketurene, Strømsholmen og ikke minst naturen, sier Holt.

Stromsholmen_oversikt.jpg

Midt i smørøyet: Atlanterhavsveien snor seg rundt Strømsholmen i havgapet på nordvestlandet.

Strømsholmen

Som ung mann reiste han verden rundt som sjømann. Helt fra guttedagene har han hatt en fascinasjon og dragning mot havet, horisonten, skiftningene, brytningene. Fra det helt blikkstille til et frådende og opprørt hav i kok. Akkurat som man kan oppleve naturen rundt Atlanterhavsveien og Strømsholmen. Derfor er dette stedet et av hans favoritter.

- Jeg har falt for Strømsholmen. Det var kjærlighet ved første blikk, ler Sigmund Holt. Selv om man kan drive med havfiske hele året, har Sigmund februar som sin favorittmåned for havfiske. Hvert år tilbringer han da en drøy uke på Strømsholmen.

- Jeg klarer ikke å tidfeste når jeg fikk denne interessen for havfiske, men det er lenge siden og den
er fortsatt like sterk. Det er en rimelig hobby. Man får en god stang og snelle for et sted mellom 5000 og 8000 kroner. For Sigmunds del er det naturopplevelsen som er den aller viktigste med havfisket, ikke hvor mye fisk han kan dra opp fra dypet.

- Og da er det ikke mange steder som kan matche Strømsholmen som utgangspunkt for fisketurer, mener Holt.

Se flere opplevelser
Del: