Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Molja-Fyr-2.jpg

Har du lyst på det unike hotelloppholdet? Da bør du leie deg inn på Molja Fyr i Ålesund. Foto: Steve Røyset

Dette er stedet for

kyst klapp og klem

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Kjærlighetsrommet Molja Fyr i Ålesund er kåret til en av verdens mest spesielle overnattingssteder, og byen til en av Europas vakreste havnebyer. En perfekt match for litt kyst, klapp og klem i vinter.

Rom nummer 47 har på alle måter blitt et fyrtårn for Hotel Brosundet og Ålesund, men nå har også omgivelsene havnet på en celeber liste. Ålesund er kåret til en av de seks vakreste havnebyene i Europa.

Europas vakreste havnebyer

Det er National Geographics utsendte som har latt seg sjarmere i senk av jugendbyen og plassert den i selskapet med Tallin i Estland, Zadar i Kroatia, Gdansk i Polen, Ajaccio på Korsika i Frankrike og Valetta på Malta.

Jugend, Aksla og bacalao

- Ålesund kunne ha vært bakteppet for et nordisk eventyr med en moderne tvist, heter det i magasinet som har latt seg begeistre av byens arkitektur, svele og bacalao. Og at byfjellet Aksla bare er 418 trappetrinn unna og et unikt utsiktspunkt for fjell og hav så langt øyet rekker.

Hotel Brosundet rom 47 Molja Fyr. Foto: Marte Garman Johnsen

Sentralt i Ålesund. Foto: Marte Garman Johnsen


Romantisk

Rom nr 47, eller kjærlighetsrommet som det også heter fordi svært mange brudepar velger å tilbringe bryllupsnatte på de 12 intime kvadratmeterne, garanterer for et unikt hotellopphold. Både for de romantiske, men også om man skulle ønske seg en stille stund med store tanker bak tykke, runde murvegger.

Se flere opplevelser


Verdensliste

Det er Huffington Post og Conde Nast Traveller som har sett nærmere på ti spesielle steder å overnatte på, og det norske fyret Molja Fyr er tatt med på listen til den amerikanske nettavisen.

Molja Fyr seng og utsikt

Seng med utsikt utover havet. Foto: Marte Garman Johnsen


Fantastisk suksess

– Det har vært en fantastisk suksess fra den dagen vi åpnet fyret. At det skulle ta så av, var det ingen av oss som drømte om, sier adm. dir. Terje Devold i opplevelsesselskapet 62⁰NORD


Frokost på sengen

Ikke bare utflyttede ålesundere, men fastboende har betalt godt for en natt i Molja fyr. Inkludert i oppholdet er frokost servert på sengen, en flaske musserende vin og frisk frukt.

Molja Fyr Interiør. Foto: Fridgeir Walderhaug

Stilig innredet bad. Foto: Fridgeir Walderhaug


Midt i sentrum

Omgivelsene er ramsalte og pittoreske, og man er midt i sentrum av byen som ble kåret til Norges vakreste av Dagbladet i 2007 og av The Times i 2009. Det smakfulle rommet har bad i første og soverom i andre etasje og er designet av arkitektselskapet Snøhetta. Snøhetta står blant annet bak Operabygget i Oslo og de 46 andre rommene på Hotel Brosundet i Ålesund. Et av Norges aller lekreste hoteller, ifølge Dagbladet, og ”et av Norges mest trendy hoteller” i følge TripAdvisors brukere.

Finn overnatting i Ålesund og Sunnmøre.

Molja Fyr og Hurtigruten. Foto: Steve Røyset

Molja Fyr og Hurtigruten. Foto: Steve Røyset


150 år

I mer enn 150 år har Molja Fyr vist vei for båter som glir inn i Ålesund havn. Fyret er fremdeles i bruk, men nå ominnredet til ett av verdens mest spesielle hotellrom.


Flykropp og fengsel

På listen over verdens mest spesielle overnattingssteder har Molja Fyr selskap med blant annet et hotell i flykroppen til en gammel Boeing 727 plassert i noen tretopper på Costa Verde, Costa Rica, et fengsel på Långholmen i Stockholm, en nedlagt syltetøyfabrikk i Australia, den høyeste skolebygningen i Singapore og et gammelt togsett og en nedlagt jernbanestasjon Petworth, West Sussex, Storbritannia. Her er bilder og den komplette listen: Huffington Post og Conde Nast Traveller.


Vinterbyen

Ålesund er et godt utgangspunkt for minnerike skiopplevelser. En skibuss tar deg effektivt fra Ålesund til Stranda Skisenter, kåret til Norges beste skianlegg for løssnøkjørere og «Årets Skianlegg i 2012» av fagtidsskriftet FriFlyt. Eller benytt deg at gode tilbud på leiebilSkianleggene i regionen er effektive og komfortable. Løssnøkjørere kan nyte pudder og uberørte nedfarter like ved de preparerte løypene og toppturentusiaster vil finne sitt paradis i snøkledde fjellsider.

Fjord og fjell danner perfekte kulisser - også for familievennlige vinteropplevelser på langrenn.Det er kort avstand mellom skianleggene og et felles heiskort, Alpepass, gir deg fleksibilitet til å velge den skiopplevelsen som passer for deg. Hotel Brosundet tilbyr unike vinterpakker med overnatting på Hotel Brosundet og Alpepass.

Om vær- og skiforholdene ikke er helt optimale en dag eller du ønsker å ta del i andre opplevelser er alternativene mange. Bli med på Borgundfjordfisket på jakt etter stortorsken, utforsk fuglelivet på Runde eller la adrenalinet få fritt spillerom på deilige surfebølger.

La barna utfolde seg blant fisk og pingviner på Atlanterhavsparken, i spennende lekekonstruksjoner på Barnas Lekeland og reis tilbake i tid på friluftsmuseet Sunnmøre Museum eller Jugendstilsenteret. Og jugendstilbyen Ålesund er en opplevelse i seg selv.

Vinteren er høytid også for lokal sjømat. Ålesund har også noen av Norges beste fiskerestauranter med Restaurant Sjøbua, Maki Brosundet og XL Diner i spissen.

Et vintereventyr venter deg!


Hotel Brosundet

Se flere opplevelser
Del: