Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Skandinavias høyeste gondoltur

I gondolen på Strandafjellet kan du sveve høyt i sommer og lande trygt i Sunnmørsalpene 1042 meter over havet. Gondolen har Skandinavias største høydeforskjell med en fantastisk utsikt til fjord og fjell.

Gondolturen er Fjord-Norges nye sommerattraksjon hvor man i fugleperspektiv kan nyte utsikten over Storfjorden, UNESCOs verdensarvområde og fjordbygda Stranda.

Stranda Gondol Sunnmøre
(Foto: Raw Reklame og foto) (Foto: Raw Reklame og Foto)

Les mer om Sunnmøre, Geirangerfjord og Stranda:

Toppturer og sykling

- Fra endestasjonen er omgivelsene perfekte for fjellvandring og toppturer, sykling på stier eller frikjøring på sykkel. Men man kan også bare sette seg ned og nyte både utsikt og mat fra Fjord Panorama, sier Eivind Nordeide som er markedssjef i Strandafjellet.

I hjertet av fjord-Norge

Skisenteret midt i hjertet av fjord-Norge er et av landets flotteste. VG kåret det til Norges pudderparadis og i fjor kåret fagbladet FriFlyt Strandafjellet Skisenter til "Årets Skisenter" og folkets favoritt. En annen av folkets favoritter er pizzaen som produseres i kommunen med 4700 innbyggere og turistmagneten Geiranger.

Toppturer for alle

Helårsdrift av gondolen på Strandafjellet opp mot Roaldshorn (1230 m.o.h.) gjør vandring og turer i det spektakulære fjordlandskapet tilgjengelig for flere, uansett alder eller fysisk form. Gondolen som starter på 430 meter over havet, åpnet i februar 2012.
- Gamle og unge, toppturentusiaster, mosjonister, vandrere - eller bare livsnytere, vil finne et stort utvalg fjellturer i området med gondolen på Strandafjellet og Roaldshorn som utgangspunkt, eller endestasjon, mener Eivind Nordeide.

Ta med hele familien på topptur! (Foto: Lisbeth Koppang)

Hele familien på tur

Hans oppfordring er å samle hele familien med både besteforeldre og små barn og dele en stor naturopplevelse. Med gondolbanen er også de noe mer tilbakelente naturelskere sikret en topptur om den så ender rett i matfatet på Fjord Panorama Restaurant med lokal mat med en internasjonal vri på menyen.

Ny epoke

Gondolene innleder en ny epoke for skisenteret som ble etablert så tidlig som 1957 av lokale entreprenører og med et skitrekk som ble drevet av en folkevognmotor. I 2009 fikk skisenteret nye stolheiser, paviljonger med restauranter og muligheter til drift både vinter og sommer.

Det er derfor satset mye på sommerturisme og i 2016 vil gondolen starte 18. juni og gå til 16. oktober, med helgeåpent fra 21. august. Åpningstider er fra klokken 10-17. Frem til midten eller slutten av juni må man regne med at det fortsatt ligger snø på toppene.

(Foto: Uteguiden)

Sykkel- og fotturer

I eit samarbeid med Uteguiden er det satt opp daglige guida fotturer fra toppen av Gondolen kl 10:45 hver dag gjennom sesongen. Eventuelt kan en prøve seg på sykkeltur sammen med familien på tur i magisk terreng med fjordutsikt. Les mer på www​.strandaf​jel​let​.no