Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Atlanterhavsveien_fiskebru. Foto Oddgeir Visnes

Tiltrekkende: Har du kjærlighetssorg kan du besøke turistattraksjonen Atlanterhavsveien.  Foto: OEV.

Denne veien

kurerer kjærlighetssorg

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Atlanterhavsveien er ikke bare en ramsalt naturopplevelse og en Nasjonal turistveg. Den er også kåringenes mester. Sjekk alt hva den praktfulle veien i Møre og Romsdal har blitt kåret til. Den er til og med best på kjærlighetssorg.

I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til Århundrets byggverk i Norge. Kåringen ble arrangert av byggeindustrien og NRK i forbindelse med 100 års markeringen for unionsoppløsningen fra Sverige.

Verdens fines bilreise

I 2006 kåret den britiske avisen The Guardian veien som fører deg helt ut i storhavet, til ”Best road trip in the world”, verdens fineste bilreise, foran langt mer berømte strekninger i Australia og Himalaya.

Atlanterhavsveien bobil. Foto Oddgeir Visnes

Imponerer alltid: Atlanterhavsveiens linjer tar seg godt ut i både godt og dårlig vær. Foto: OEV. 

Vakreste bilturer

I 2007 ba Aftenpostens reisemagasin og forbruker.no sine lesere stemme over 11 kandidater til Norges vakreste bilturer. Reiselivsikonet Trollstigen endte på topp med 24 prosent, tett fulgt av Atlanterhavsveien med 23 prosent. Begge i Møre og Romsdal og begge kan fint kombineres på samme reisen.

Verdens beste på kjærlighetssorg

Ifølge Lonely Planet sin reiseguide (Blue List 2007) er Hustadvika og Atlanterhavsveien det beste stedet i verden å dra til om du har kjærlighetssorg. Helst om høsten, da er utsikten med vind, bølger og måkeskrik den perfekte medisin, enten du ønsker å pleie sorgen eller komme over et havarert forhold.

Se flere opplevelser
sykling-atlanterhavsveien-foto-christian-houge2.jpg

Kåret til Norges beste sykkeltur. Foto: Christian Houge

Norges beste sykkeltur

I 2010 ble den imponerende veien som svinger seg fra holme til holme over hele åtte bruer, kåret til Norges beste sykkeltur. Blant Ut.no og NRKs syv finalister stakk Atlanterhavsveien av med flest stemmer.

atlanterhavsveien-flyfoto-str__msholmen.jpg

Strømsholmen Sjøsenter tilbyr overnatting og en rekke spennende aktiviteter.
Foto: Terje Rakke, Nordic Life AS.

Verdens beste biltesting

I 2011 utropte det populære britiske motorprogrammet "Fifth Gear" med millioner av seere, Atlanterhavsveien til verdens beste vei for biltesting. Og det finnes knapt et bilmerke som ikke har brukt Atlanterhavsveien som location for reklame.

Nasjonal Turistveg

I 2012 ble Atlanterhavsveien offisielt en av 18 Nasjonale turistveger og dermed noe av det flotteste vi har å by på her i landet.

foto-christian-houge10-fiskebru.jpg

Mange prøver gjerne fiskelykken ved Atlanterhavsveien Foto: Chrisitan Houge

Ville ikke bygge

Men den asfalterte ingeniørkunsten hvor du kan ta bilen med deg på havfiske og ta skreien fra veien, var ingen selvfølge. Det var stor motstand mot å bygge det som i dag er en av landets mest besøkte turistattraksjoner.

- Det var i dobbelt forstand en tung vei å gå og mange skjær i sjøen, sier tidligere Eide-ordfører Oddbjørn Dagfinn Silseth om motstanden.
En av motstanderne var daværende vegsjef i fylket som slett ikke ville ha Atlanterhavsveien:

- Han var skråsikker på at trafikken ville bli så liten at det knapt nok ville være penger til å lønne folk i bomstasjonen, sier Jarle Haga, Averøy-ordfører på tidlig 80-tall.

foto-christian-houge8.jpg

Annerledes vandring: Fuktig fottur langs Atlanterhavsveien. Foto: Christian Houge

Knallsuksess

Atlanterhavsveien ble nedbetalt fem år før tiden og bomstasjonen fjernet under en folkefest i 1999.

selsafari-atlanterhavsveien-foto-Jordi-Chias--str__msholmen.jpg

Selsafari: Hustadvika er et eldorado for dykkere. Foto: Jordi Chias

Fantastisk område

I området er det et rikt fugleliv og et eldorado for dykkere. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie. Atlanterhavsveien er like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær. I nord er havnebyen Kristiansund porten til Atlanterhavsveien. I sør via Molde til fiskeværet Bud.

Selsafari og dykkerturer ved Atlanterhavsveien

Sjekk disse nettstedene for flere spennende aktiviteter i nærheten av Atlanterhavsveien:Se flere opplevelser
Del: