Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Håholmen Havstuer — by Classic Norway

© Classic Norway
© Classic Norway
© Classic Norway
Håholmen sol skyer skip © Classic Norway
© Håholmen Havstuer by Classic Norway
© Tingh/Visitnorthwest
© Håholmen Havstuer by Classic Norway
© Håholmen Havstuer by Classic Norway
© Håholmen Havstuer by Classic Norway
© Classic Norway
© Classic Norway
Bestill
16/09/2021

Det verneverdige fiskeværet Håholmen på Hustadvika har vært møtested, havn, hjem og arbeidsplass for fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn i mange hundre år. Håholmen har vært klippfiskvær siden begynnelsen av 1700-tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar, stedet og slo seg ned her. Været var i drift fram til 1960 og familien Bergseth bodde her fast fram til 1978.

I 1989 tok Kari og Ragnar Thorseth over driften og ga det tre hundre år gamle fiskeværet nytt liv. Igjen er den vakre og værbitte øya blitt et attraktivt møtested for mennesker. Men nå samles her nøkkel-personell fra bedrifter og organisasjoner som søker et annerledes og bedre miljø og omgivelser når viktige saker skal drøftes og avgjøres.

Siden er øya kjøpt og drevet av hotellkjeden Classic Norway og på denne flotte øya er det 25 originale bygninger flere av dem fra 1700 tallet.

Husklyngen som består av bla. hovedbygning, hotellrom, kro og restairamt pg er i dag et etterspurt kurs- og møtested for både feriegjester og kurs-og konferansje gjester.

Her er 47 rom og ingen risikerer å få rom mot en grå bakgård.

De fleste rommene er romslige dobbeltrom med flott utsikt. Vi har også større rom med flere soverom og stue. Rommene er spredt på flere av bygningene. Alle rom har bad med dusj. Ingen rom har TV, her er det meningen du virkelig kan nyte stillheten og slappe av. TV er imidlertid i puben på Håholmen. Alle rom dekkes av hotellets trådløse nettverk.

Det er ikke lagt til rette for selvhusholdning på Håholmen, men med vår ypperlige restaurant er det heller ikke behov for det.

Se mer: Overnatting i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Averøy / Averøy