Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Atlanterhavsparken_ny_selpark_behandlet.jpg

VERDENS STØRSTE: Dette blir verdens største, og vi skal gjør det til verdens beste for selsomme opplevelser, sier daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal om den enorme selbassenget som åpnes i september.

Atlanterhavsparken i Ålesund:

Åpner verdens største

Tekst: Freddy Kongsberg | Foto: Audun Rikardsen
Del: 

En gedigen selpark midt i naturen skal gjøre Atlanterhavsparken enda bedre etter at de i fjor ble kåret til Nordens beste akvarium. Den nye attraksjonen blir verdens største.

- Dette blir verdens største selbasseng, og vi skal gjøre det til verdens beste, sier daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal

Steinkobbe-under-vann-1-Svalbard-2013--for-HS-.jpg

BARTESEL: Gjennom store panoramavinduer under vannflaten i selparken kan man følge steinkobber - eller barteseler - også under vann. 

Panoramavinduer

Den nye attraksjonen som skal stå klart i løpet av september, vil romme hele 12 millioner liter vann. Det blir et enormt og spektakulært anlegg med blant annet et undervannsobservatorium med tre panoramavinduer på seks ganger halvannen meter under vannflaten. Fra disse kan publikum følge selene på nært hold. Det blir også et stort dekk besøkende kan gå utover i selve bassenget for å komme tett på.

Atlanterhavsparken-selpark

Panoramautsikt: Her vil selene kunne se på menneskene innenfor vinduet - og omvendt. 

Legoland

Atlanterhavsparken som ble åpnet i 1998, er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Og utstillingsvinduet for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet, ble i fjor ble kåret til Nordens beste akvarium av småbarnsforeldre fra hele Norden. Akvariet er i celebert selskap med blant andre Legoland og Liseberg som ble kåret til beste temapark og beste "nøjespark". Det er det svenske nettstedet www.barnsemester.se som hvert år får småbarnsforeldre til å stemme på sine favoritter.

Mer enn akvarium

- Atlanterhavsparken har virkelig lykkes i å gjøre stedet til et aktivitetssenter og ikke bare et akvarium, mener Tom Anker Skrede som er markedssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Atlanterhavsparken har hatt gode besøkstall de siste årene og trakk i fjor 130 000 besøkende. Spennende arrangement som "natt i akvariet" har trukket mange besøkende også lokalt.

Se flere opplevelser
Opplev dykkershowet på Atlanterhavsparken

Drama i tanken

Fra kloss hold, bak et 26 cm tykt glass, kan man daglig følge dramaet når fiskene fores av tøffe dykker blant kvasse tenner i den fire millioner liter store Atlanterhavstanken i akvariet. Glupske kveiter setter like gjerne tennene i kelneren som i hovedretten. Kveiter på over 100 kg har bitt dykkere både i håndledd, knær og øreflipper.  Men frykten er ikke større enn at enkelte av dykkerne til og med har pusset tennene til steinbittene som en ekstraservice etter maten.

Krabbefangst

Om sommeren er det to daglige foringsseanser i tanken og på ettermiddagene kan besøkende selv mate fiskene i de åpne akvariene. Det mest populære rommet er aktivitetsrommet. Der kommer en tett på både sjøstjerner og sjøpølser, og har du lyst til å teste fiskelykken, så er det her du får fiske krabbe fra bryggekanten.

Livet under vann

Atlanterhavsparken ligger i praktfull natur på Tueneset, drøye tre km fra Ålesund sentrum. Akvariebussen har en rekke daglige avganger. Akvariet er et perfekt sted for små og store til å lære om livet under vann i Atlanterhavet og bli kjent med Norskekystens og Sunnmøres undersjøiske verden.

Per_Eide_bilder_2012_074.jpg

Selparken

I første omgang vil selbassenget som nå er inne i siste byggefase, romme seks seler. Atlanterhavsparken vil begynne i det små.

- Dette skal være på dyrenes premisser. Vi må se hvordan disse trives og reagerer før vi henter flere, sier Standal som mener selbassenget som ligger helt inntil havet vil gi Atlanterhavsparken en helt ny dimensjon.

Barnas favoritter

Ålesund og Sunnmøre er et spennende feriested for barn & familier. I tillegg til å utforske havets mysterier på Atlanterhavsparken kan barna utfolde seg i møte med søte dyrevenner på opplevelsesgården Hakallegarden, boltre seg i morsomme lekekonstruksjoner på Barnas Lekeland og fordype seg i spennende kulturhistorie på museum. Naturen er en fornøyelsespark i seg selv og kun fantasien setter grenser for hva en kan finne på - om barna selv får bestemme.

Se oversikt over aktiviteter for barn og familier. 

Fjøretur ved Alnes Fyr

En flott tur for hele familien er en tur til Alnes fyr ytterst i havgapet, ca. 20 minutter gjennom tre undersjøiske tuneller å kjøre fra Ålesund. Alnes fyr er et spesielt sted med vakker strand. Populært sted for fotografer på grunn av de spesielle lysforholdene som oppstår i all slags vær. Anbefaler å besøke den lille fyrkafeen, fin atmosfære og god mat. Har du god tid, er en spasertur langs fjøra ca. tre-fire timer til Gjuv å anbefale. Gjuv er et flott sted med flere gjettegryter.

Se flere opplevelser
Del: