Venninneweekend i Molde

ÅPEN

Kjent for sin unike panoramautsikt med 222 fjelltopper, og en fjord fylt med kystperler, holmer og skjær — er Molde en destinasjon som passer perfekt for neste jentetur. Her finner du en unik kombinasjon av kultur, natur, matglede og aktive opplevelser som få andre småbyer kan skilte med.

Høsten er en utmerket tid for hygge og opplevelser sammen med venner, og en god mulighet for å oppdage nye aktiviteter i vårt langstrakte land. Benytt anledningen til å oppleve noen av Moldes mest slående naturattraksjoner etterfulgt av kulinariske opplevelser på sjøfronten. Senk pulsen og nyt høstdagene sammen med venninnegjengen i Molde.

Kvalitetstid med venninner.

Shopping

Molde Sentrum har en unik beliggenhet, med utsikt mot fjorder og fjell. Nå kan man også nyte et bilfritt område med nytt, flott torg og en vakker sjøfront. I Storgata finner man en fin miks av lokale gründere og kjedebutikker. Her ligger også MoldeTorget, et moderne, elegant og intimt kjøpesenter. Her finnes de fine muligheter for shopping og en god kaffe på Den Gode Smak.

Molde Fjordstuer © Christer Olsen / Classic Norway
Molde Fjordstuer © Christer Olsen / Classic Norway
Erik Faksvåg Reite på Køl i Molde © Jens Holsbøvåg Lyngstad
Køl Burger Molde © Jens H. Lyngstad
Hos Molde Fjordstuer får du en fullverdig matopplevelse. © Classic Norway

Mat og drikke

Nå kan man slå seg ned på noen av de flotte restaurantene som er etablert på byens fjordside. Her kan man innta et godt måltid i hyggelig selskap og samtidig oppleve utsikten til fjell og fjord, mens småbåtene tøffer forbi og ferjene glir nærmest lydløst over havoverflaten. I Molde kan du spise lokale delikatesser som sofistikert sjømat, klippfisk, blåskjell, hjort, lam og hamburgere med verdens beste ost - eller du kan velge en restaurant med kjøkken fra den vide verden, som italiensk, indisk, kinesisk, spansk eller japansk. Det er muligheter for å teste noen av de nydelige vinene på Glød Vinbar eller ha en spennende ølsmaking på Tapp og Kork.

Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene solnedgang par © Oddgeir Visnes

Norges lengste sammenhengende steintrapp

Man kan selvfølgelig ikke besøke Molde utenom om tur på de mange fjelltoppene som omkranser byen. Like utenfor Molde by, i øyparadiset Midsund finner man Norges lengste sammenhengende steintrapp. Denne fantastiske turmuligheten som kombinerer bratte fjellsider med utsikt rett ut i havet - er i ferd med å bli en av lendets fremste turistattraksjoner. Trappene opp til spektakulære Rørsethornet (729 moh) byr på over 2000 steintrinn, lagt for hånd av Sherpaer fra Nepal. Turen opp til Rørsethornet gir høy puls, og kan ta pusten fra deg om du har høyt tempo og litt høydeskrekk. Men, når du kommer til topps kan du nyte synet av en 360 graders utsikt mot fjelldaler og det åpne havgapet. Solnedgangene fra toppen er også verdt å oppleve, for ikke å snakke om soloppgangene. Et perfekt sted for å dele en selfie.

Velvære

Om været er dårlig kan du legge turen innom Scandic Seilet, og Seilet Spa. Med fokus på vann har de skapt en liten perle av et spa, liggende ved Moldefjorden, Rosenes by. Et spa som tilbyr en mulighet til å slappe av, nyte omgivelsene og forfriske kropp og sinn. Svev bort fra hverdagens krav, slapp av i det fredelige velværerommet, pust ut i bassenget eller kjenn varmen jobbe med kroppen i en av deres saunas. Seilet Spa har den klassisk sauna som har en positiv virkning på blodomløpet. Den tyrkiske sauna er spesielt godt for luftveien, lindrer reumatiske smerter. Den renser og gjør huden myk og glatt. Dampen er tilsatt eteriske oljer, som gjør godt både for hud og luftveier. Kombiner gjerne ett spabesøk med en av våre behandlinger. De legger tilrette for at du kan oppleve velvære, luksus og nytelse.

Godt vertskap

Hotellene i Molde tilbyr flotte rom og gode priser, med mulighet for fenomenal havutsikt. Uansett hvor du bor vil du oppleve rosenes by med den vakre Romsdalsfjorden og Moldepanoramaet, og du vil nyte godt av vårt gode vertskap.

Scandic Seilet er bygget som nettopp et seil. Her bor du sentralt, med panoramautsikt til Romsdalsalpene.

Scandic Alexandra er kanskje først og fremst kjent som jazzhotellet der mange legender har bodd i rosene by. På dette populære hotellet bor du midt i byen.

Thon Hotel Moldefjord er et nyoppusset hotell med blomsterdesign og ligger ved Storkaia midt i Moldes handlegate med kjøpesentre og attraksjoner like rundt hjørnet.

Molde Fjordstuer Classic Norway ligger idyllisk plassert på bryggekanten i Molde sentrum.