Urban frikjøring og Norges beste barnebakke

VISITMR

Fra Molde sentrum er det kun 10 minutters biltur til Tusten Skiheiser. Anlegget kan skilte med over 500 høydemeter med rå frikjøring, spektakulær utsikt og Norges kanskje beste og tryggeste barnebakke.

Kjent for sitt panorama med 222 fjelltopper, midt blant dype fjorder og fantastisk Vestlandsnatur ligger Rosenes by, Molde. Her er det kort avstand til alt - alltid!

En snørik vinter har gitt perfekte pudderforhold i Moldes unike skianlegg, her kan du suse nedover fjellsiden til en av Norges flotteste panoramautsikter.

Barnebakken er perfekt for barn som skal øve seg på ski eller snowboard!
Lars Tore Lien, park og anleggssjef i Tusten Skiheiser

Snill barnebakke

- Barnebakken har en veldig lav og snill profil, den går fra 170 moh. ned til 100 moh. og er derfor perfekt for barn som skal øve seg på ski eller snowboard, sier park og anleggsjef Lars Tore Lien

Tusten Skiheiser er et familievennlig og bynært anlegg og har fantastiske frikjøringsmuligheter. Den snille barnebakken på 500 meter gir både skiglede og mestringsfølelse for de små.

Terrengpark, hopp og rails

- Vi får mye skryt for terrengparken vår, det er veldig populær blant barn og ungdom forteller park og anleggssjefen. Terrengparken er utstyrt med tre store hopp og flere rails hvor man kan leke seg i luften.

Tusten Skianlegg har fire heiser, tre t-kroker og tallerkenheis i barnebakken, med til sammen en nedfartslengde på 3400 meter fordelt på 10 ulike nedfarter i alle vanskelighetsgrader I tillegg finnes det også en egen randon-løype.

Lien forteller at anlegget er veldig bra for barn og ungdom, men det er også mange utfordringer for de som ønsker det. Her finnes både krevende utforløype og utfordrende langrennsspor som flere ganger er brukt i NM.

Urban heisbasert frikjøring i verdensklasse.
Fri Flyt

Frikjøring i verdensklasse

Skimagasinet Fri Flyt har besøkt Tusten ved flere anledninger og mener anlegget har en urban heisbasert frikjøring i verdensklasse.

Lien trekker også frem frikjørings mulighetene i Østfjella og Vestfjella som noe av det som bidrar til at skianlegget kan konkurrere med de store. - Og så har vi jo også verdens vakreste utsikt å kjøre til legger han til. Off-pist løypene gir nesten 500 høydemeter med variert og utfordrende frikjørings-terreng.

Familie i skibakken

I bakken ligger også Skikroa som kan huse mer en 100 gjester og serverer hjemmelaget mat og drikke. Her er det også muligheter for skiutleie og skiskole.

Med en stor og gratis parkeringsplass kun et steinkast fra bysentrum er dette lett tilgjengelig skiglede, med mange muligheter og noe for alle. Det kan også neves at Tusten trolig er det anlegget i landet som ligger nærmest en flyplass.

Se oppdaterte åpningstider hos Tusten Skiheiser her.

Les mer

Gode langrennsmuligheter

Er du mer glad i bortover ski er det også mange flotte langrennsløper i byen. Moldemarka har et stort nettverk av løyper og mange tilgjengelige fjelltopper. Den nyåpna Storlihytta byr på vafler og kaffe til en spektakulær utsikt.

Fra Tusten kan man også spenne på seg langrennsskia og gå i opptråkket spor opp til Skaret Skisenter, som ligger 10 km fra Molde Sentrum. Oppdatert løype info finner du her.

Eventyrlige Skaret

Skaret Skisenter har flotte oppkjørte langrennsløper både for barnefamilier og treningsentusiaster, og er flere ganger vært brukt som arena for ski-NM. Her er det godt med parkeringsmuligheter og Eventyrlige Skaret tilbyr en deilig middag og varm kopp kakao etter turen, de har også flere unike overnattingsmuligheter.

Molde er en destinasjon spekket av opplevelser! Her finner du en unik kombinasjon av kultur, natur, matglede og aktive opplevelser som få andre småbyer kan skilte med. Les mer om aktivitetsbyen Molde eller barnas Møre.