Opplev høsten i aktivitetsbyen Molde

ÅPEN

Kjent for sin unike panoramautsikt med 222 fjelltopper, og en fjord fylt med kystperler, holmer og skjær — er Molde en destinasjon spekket av opplevelser. Her finner du en unik kombinasjon av kultur, natur, matglede og aktive opplevelser som få andre småbyer kan skilte med.

Høsten er en utmerket tid for hygge og opplevelser sammen med familie og venner. Å ta høstferien innenlands er dessuten en god mulighet for å oppdage nye aktiviteter i vårt langstrakte land. Benytt anledningen til å oppleve noen av Moldes mest slående naturattraksjoner, og om været er dårlig kan du nyte høstdagene på shopping, spa, badeland eller museum.

Shopping

Molde Sentrum har en unik beliggenhet, med utsikt mot fjorder og fjell. Nå kan man også nyte et bilfritt område med nytt, flott torg og en vakker sjøfront. I Storgata finner man en fin miks av lokale gründere og kjedebutikker. Her ligger også MoldeTorget, et moderne, elegant og intimt kjøpesenter.

Kun 10 minutter i gåavstand fra sentrum finner du kjøpesentrene Amfi Roseby og Molde Storsenter. Amfi Roseby har hele 75 leietakere, inklusive sju spisesteder og et mangfold av lokale gründere og kjente kjeder. Molde Storsenter er et bransjesenter med 19 forretninger som har et spesielt fokus på hus, hjem og fritid.

Når det gjelder parkering har parkeringstunellen i sentrum har stor kapasitet. Du kjører inn på nordsiden av Molde Domkirke og kan spasere ut rett ved rådhuset, midt i byen.

Mat og drikke

I Molde kan du spise lokale delikatesser som sofistikert sjømat, klippfisk, blåskjell, hjort, lam og hamburgere med verdens beste ost - eller du kan velge en restaurant med kjøkken fra den vide verden, som italiensk, indisk, kinesisk, spansk eller japansk. Torsdager i Molde er dessuten «balldag» - da finner du lokal potetball med tilbehør flere av restaurantene i byen. Om været tillater det kan maten nytes ute på en av uteserveringene ved den nye sjøfronten i sentrum.

Norges lengste steintrapp

Like utenfor Molde by, i øyparadiset Midsund finner man Norges lengste sammenhengende steintrapp. Denne fantastiske turmuligheten som kombinerer bratte fjellsider med utsikt rett ut i havet - er i ferd med å bli en av lendets fremste turistattraksjoner. Trappene opp til spektakulære Rørsethornet (729 moh) byr på over 2000 steintrinn, lagt for hånd av Sherpaer fra Nepal. Turen opp til Rørsethornet gir høy puls, og kan ta pusten fra deg om du har høyt tempo og litt høydeskrekk. Men, når du kommer til topps kan du nyte synet av en 360 graders utsikt mot fjelldaler og det åpne havgapet. Solnedgangene fra toppen er også verdt å oppleve, for ikke å snakke om soloppgangene.

Her finner man også imponerende steintrapper opp mot Aksla, Digergubben og Midsundhorn i sentrum, samt mot Bløkallen på Midøya. Dette betyr at man kan velge mellom både enkle, eller mer krevende ruter. I Midsund finner du dessuten god mat, drikke og overnatting – og kanskje frister det med en tur på sjøen?

> Midsundtrappene i teten som mest besøkt - LES MER

Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene © Oddgeir Visnes
Midsundtrappene solnedgang par © Oddgeir Visnes

Høyt og Lavt

En tur innom Klatreparken Høy og Lavt er et aktivt og godt alternativ for både små og store. Den nye og familievennlige friluftsparken ligger ved byens alpinanlegg Tusten. Her kan du prøve høythengende løyper i skogen, klatretårn med klatrevegg, frittfall-simulator og nettboks. Klatreparken har tilbud tilpasset både de yngste og de eldste i reisefølget, og alle får opplæring før de begir seg ut på eventyret. Klatreutstyr som hjelmer, seler er godt tilrettelagt for de ulike aldersgruppene. Her er det også godt med parkeringsplasser og serveringstilbud, så alt ligger til rette for en aktiv og minnerik dag.

> Les mer om klatreparken her

Zipline i klatreparken
Lyst på en fartsfylt og spennende opplevelse? Prøv zipline i klatreparken Høyt og Lavt i Molde. (Foto: Stian Drogseth)

Golf, badeland og velvære

I Molde finner du også en av Norges flotteste 9-hullsbaner for golf, med utsyn over hele Moldepanoramaet. Lokasjonen byr på en flott golfopplevelse i storslagne omgivelser mellom fjord og fjell. Banen er en fullverdig 9-hulls konkurransebane med par 72. Molde Golfklubb har også to golfsimulatorer lokalisert i sitt eget klubbhus.

Om været er dårlig kan du legge turen innom Moldebadet, et innendørs badeland med idyllisk beliggenhet i hjertet av Molde by. Badet har flere ulike bassengopplevelser og aktiviteter. Moldebadet har også egen badebutikk og café, og er samlokalisert med Scandic Seilet, Bris Treningssenter og Seilet Spa.

Godt vertskap

Hotellene i Molde tilbyr flotte rom og gode priser, med mulighet for fenomenal havutsikt. Uansett hvor du bor vil du oppleve rosenes by med den vakre Romsdalsfjorden og Moldepanoramaet, og du vil nyte godt av vårt gode vertskap.

Scandic Seilet er bygget som nettopp et seil. Her bor du sentralt, med panoramautsikt til Romsdalsalpene.

Scandic Alexandra er kanskje først og fremst kjent som jazzhotellet der mange legender har bodd i rosene by. På dette populære hotellet bor du midt i byen.

Thon Hotel Moldefjord er et nyoppusset hotell med blomsterdesign og ligger ved Storkaia midt i Moldes handlegate med kjøpesentre og attraksjoner like rundt hjørnet.

Molde Fjordstuer Classic Norway ligger idyllisk plassert på bryggekanten i Molde sentrum.

Les mer