Møt Bamse-Brita, rampen Oliver og Linus Martinus

ÅPEN

Skal du på norgesferie med barn i sommer er besøksgården Hakallegarden en opplevelse for alle. Her kan du møte Bamse-Brita, skotske Bjørg og rampen Oliver, også kjent fra NRK serien Marit og dyra.

- Det folk liker her er at dyrene går veldig fritt, plutselig kommer ei høne og stjeler svela di forteller Aina Moldskred Krakset, driver av Hakallegarden. Hos Aina, Olav og datteren Marit får du oppleve en helt spesiell nærkontakt med de 16 dyreartene de har på gården sin i Vanylven på Søre-Sunnmøre.

Se Aina fortelle om Hakallegarden

Besøksgård - et populært reisemål for barnefamilier

Familien har drevet besøksgård i over 10 år og har lenge vært et populært reisemål for barnefamilier. I 2015 lagde NRK Super en tv-serie fra gården hvor man får innblikk i datteren Marit sin hverdag på gården og det rike dyrelivet. Mange av dyrene man blir kjent med igjennom serien kan man møte igjen på gården.

Hakallegarden, Norgesferie med barn
Å kose med kattunger er populært blant de som besøker gården. (Foto: Oddgeir Visnes)

Rampen Oliver

- Dyrene får litt spesielle personligheter når de går så fritt. Eselet Oliver er litt rampete, han har lært seg å knyte opp tau, åpne porter og søppelkasser. Han er veldig glad i mat. En gang slapp han ut sju hester tidlig en morgen. De fikk seg en bra løpetur i bygda, ler Aina. Oliver er bare ett av flere esel de har på gården.

Store personligheter

Bjørg, en langhåret skotsk høylandsfe, ble født da barne-tv serien ble spilt inn. - Hun er blitt voksen nå, og tror hun har en liten gutt, Reidar. Han er en gammel norsk fjordfe som hun steller og vasker til hans store fornøyelse, forteller Aina.

- Linus Martinus (lama) er en luring som hopper over gjerder, han er veldig nysgjerrig og glad i folk. Daniel (alpakka) tror han er menneske som oss. Det blir mange store personligheter, og gjester har som regel sine favoritter, sier gårdsfruen.

Aktiviteter for barn

Familien er opptatt av å gi dyrene navn, og mener det gjør det lettere for barn og gjester å få et nært forhold til dem. Gårdstunet er fult av spennende aktiviteter for barn med vanndam man kan leke i, traktorkjøring, hesteridning og mye mer. Det mest populære er å kose med kattunger, hevder Aina.

– Å være sammen med dyr gir ei heilt spesiell ro.
Aina Moldskred Krakset

Fargerik hverdag

Etter som dyrene går fritt og spiser opp det meste av blomster og gress, har det vært viktig for familien å sette farge på tilværelsen på andre måter. Her finner du både gule og rosa fjøs. Gårdsbutikken og kafèen er full av herlige farger og kortreiste godsaker. Et sted man blir glad av.

Hakallegarden, besøksgård på Sunnmøre
Marit, Aina og Olav er et bra team og nyter livet på besøksgården. (Foto: Oddgeir Visnes)

Prisvinner

I 2016 fikk familien Bygdeutviklingsprisen i Møre og Romsdal av Innovasjon Norge. «....Vinneren står for nyskaping og originalitet. Kandidaten har tatt uttrykket «besøksgård» et trinn lenger enn de fleste. Gjennom mulighet for nærkontakt med dyr og gardsdrift både for barn og voksne har de fanget interessen hos et bredt lag av folket....»

Hakallegarden, besøksgård på Sunnmøre
Fantastiske camping muligheter ved Stadhavet, perfekt for sommerferien med barn. (Foto: Oddgeir Visnes)

Familiecamping

Besøksgården ligger rett ved Stadhavet, og like ved gården ligger en flott sandstrand. Her er det mulighet for enkel camping og noen parkeringsplasser for bobil. Hakallegarden har nylig overtatt Strandhuset, hvor det er mulig å leie til overnatting. Et flott og minnerikt sted å reise på ferie med barn i Norge, med mange flere unike opplevelser i nærområdet og resten av fylket.

– Vi er opptatt av å skape en god atmosfære og det er utrolig kjekt at vi har så mange gjester kom kommer igjen hvert år, sier en glad Aina.
Hakallegarden åpner til fellesferien.

Se NRK-serien om Marit og dyra her.

Dyrene du kan møte på Hakallegarden:

Esel, hund, katt, hest, høne, gris, ender, marsvin, alpakka, lama, sau, okse, geit, papegøye, undulat og påfugl. 

Les mer