Juvet Interiør Sommmer Geirangerfjord

Ferien du aldri glemmer

ÅPEN

En kombinasjon av historiske hoteller, moderne design, selvfanget sjømat og tur i helikopter er de perfekte rammene rundt en storslagen ferie i Møre og Romsdal.

Vil du se Møre og Romsdal fra en ny side? Opplev spektakulær natur samtidig som du finner roen i avslappende omgivelser – fra topp moderne arkitektur, til en oppusset fyrstasjon fra forrige århundre.

En reise i tid

Vi starter reisen ved Hjørundfjorden og turens første overnatting blir på historiske Hotell Union Øye. Hotellet har ei lang og stolt historie, og er restaurert tilbake til sin opprinnelige stil. Dette gjør at et stopp innom hotellet nærmest blir en reise i tid. Hvert av rommene er har sitt unike preg, men de komfortable himmelsengene og fraværet av telefon, TV og radio går igjen på alle rommene.

En overnatting her kan gjerne kombineres med topptur i Sunnmørsalpene. Stien opp til majestetiske Slogen, med sine 1564 m.o.h., starter et knapt steinkast unna og utsikten du møter på toppen er absolutt verdt innsatsen.

Skjermet overnatting bak glassveggen

Turen går videre og i jordbærbygda Valldal finner du Juvet Landskapshotell. Vel fremme kan du overnatte i et av hotellets 7 landskapsrom, som gjennom glassveggene gir deg uslåelig utsikt mot dalen og til elva som renner forbi. Hvert av rommene er plassert skjermet fra de andre og du kan nyte en eksklusiv utsikt – rett fra senga.

Langs riksvei 63, kun 10 minutters gange unna, finner du Gudbrandsjuvet. Her er det bygget et utsiktspunkt over det spektakulære juvet hvor vannet har formet et system av dype jettegryter og finurlige formasjoner som er omtrent like dypt under overflaten, som det er høyt over.

Juvet er et fint utgangspunkt for mange spektakulære opplevelser i fylket. En kort kjøretur unna finner du også Geiranger i den ene retningen, og Trollstigen i den andre.

Håndlaftet i frodig, norsk natur

Oppe i åssiden over fjordbygda Glomset, ligger Storfjord Hotel. Det håndlaftede hotellet er regionenes eneste luksushotell og gir deg duften av tømmer, samtidig som du kan nyte kunst og nøye utplukkede antikviteter. Alle rommene på hotellet har utgang til privat balkong eller hage som ser utover den storslåtte utsikten. Her har celebriteter som Bill Gates tilbragt natten,

Fra hotellet kan du også planlegge utflukter som kan vise deg trange fjorder og spektakulære tinder. Turen kan skreddersys etter dine ønsker, og er garantert å bli en tur du sent vil glemme.

Bilde av dame utenfor Flatflesa fyr
Ute i Lyngværfjorden mellom Gossen og Sandøya ligger Flatflesa fyrstasjon. Siden 1902 har det bodd totalt 7 fyrvoktere her, inntil fyret ble automatisert i 1988. (Foto: @Classic Norway Vaga film & foto)

I fyrvokternes fotspor

Fra frodige grønne skoger tar vi turen ut til kysten. Fra Sunnmøre kjører du via Molde, og en 15 minutter lang båttur fra Finnøya tar deg til en klippe midt ute i havet. Flatflesa fyrstasjon har hatt aktivitet siden 1902 og drives i dag av Classic Norway.

Den oppussede fyrstasjonen har totalt 16 sengeplasser fordelt på 9 rom, og har alt du trenger for et komfortabelt opphold. Tilbring kvelden i den utendørs velværeavdelingen som kan friste med både saltvannskulp, badestamp og badstu. Alle fasiliteter har en fantastisk havutsikt.

En rolig avslutning på en holme i havgapet

Tilbake på fastlandet, går kjøreturen via Atlanterhavsveien. Turen går mot slutten, men først skal du rekke båten fra Geitøya. Fra 29. juni er det sommerrute med båt over til Håholmen, som er utgangspunkt for transporten over til Korsholmen. Vikingskip, fiskeskøyte, hurtiggående båt eller helikopter tar deg over til øya som er en relativt ukjent perle med kun to hus.

Korsholmen ligger vakkert til og stien er kort til sjøen, ei kai med badestige og brygga som fint kan benyttes til en dukkert. Med snorkel og dykkermaske er det gode sjanser for å fange dagens middag – kanskje får du en hummer som du kan tilberede sammen med kokken?

Reiseruta:

Hotell Union Øye – Juvet Landskapshotell – Storfjord Hotel – Flatflesa Fyr – Korsholmen.

Denne ruta er lagt opp fra sør til nord, med start på Sunnmøre og siste stopp på en liten holme. Turen blir akkurat like fin med start på Korsholmen, eller så kan den gjerne inngå som en del av en lengre tur i vårt langstrakte land.