Med hengekøye i Møre og Romsdal

ÅPEN

Her kan du slappe av til fjordutsikt i verdensklasse. Hengekøye har gjort et kanoncomeback og blitt mer populær enn noen gang. Her er de beste plassene å henge» i Møre og Romsdal.

Turen til Urkeegga i Hjørundfjorden på Sunnmøre starter med en praktfull fjelltur som gir deg panoramautsikt omtrent hele veien opp. Guide Helge Kvam Karbø i Fjord Nature brenner for å vise frem det unike på vakre Sunnmøre. Han hevder utsikten fra hengekøyen ved Egilsbu, på Urkeegga - er fjordutsikt i verdensklasse.

Fjordutsikt i verdensklasse

Urkeegga og Egilsbu

Bli med på en spektakulær fjelltur til Urkeegga og slapp av med den fantastiske fjordutsikten i hengekøye! Turen Urkeegga starter fra Urke på Sunnmøre. Stien er fin og godt merket, men er ganske bratt og luftig. Gapahuken Egilbu ble åpnet i august 2019 her er det godt tilrettelagt for å henge opp hengekøye. Les mer om turen >>

Trollstigen hengekøyepark 

Opplev en trollsk natt under åpen himmel, langs elven i den eventyrlige skogen ved Romsdalen sin største attraksjon. Trollstigen hengekøyepark ligger i Rauma rundt 10 km fra Åndalsnes, også kjent som Norges Tindehovedstad.

Den nye hengekøyeparken driftes av Trollstigen Camping og Gjestegård, og ligger nede ved starten av Trollstigen. Her får du låne hengekøye, myggnetting, tarp, liggeunderlag og du får tilgang på dusj. Campingen har egen lekeplass, utleie av kano og sykkel. I tillegg finner du mange store og små troll, og en eventyrlig skog å utforske. Book overnatting i eventyrskogen >>

Trollstigen har vært en turistmagnet siden den spektakulære veien ble åpnet i 1936, og besøkes av rundt en million mennesker hvert år. Kjøreturen opp til toppen er både fascinerende og nervepirrende. Her får man oppleve bratt, vestnorsk natur på sitt beste. Les om Mr. Trollstigen >>

Trollstigen hengekøyepark ligger idyllisk til ved elven. © Trond Jansen
Hengekøyeparken ligger rett ved Trollstigen og Trollveggen. © Trond Jansen
Opplev en trollsk natt i skogen. © Trond Jansen

Norges råeste hengekøyepark

På den lille øygruppen Midsund uten for Molde er det de siste årene bygget mange tusen trinn i stein til fjells. I det lille øyparadiset i Nordvest har sherpaer fra Nepal lagt steintrapper opp til de luftige toppene Digergubben, Bløkallen og Midsundhornet, samt deler av veien opp til Akslahornet.

Nesten på toppen av Digergubben, 527 meter over havet, er det laget en helt unik hengekøyepark hvor du kan overnatte og nyte en fantastisk utsikt mot Atlanterhavet.

Hengekøyeparken har toalett og plass til 8 hengekøyer, og ligger 5-6 minutters gange fra stien slik at man kan ligge uforstyrret. Se solen gå ned i havet og få en natt du sent vil glemme! Book plass her >>

Les mer om Midsundtrappene >>

Norges råeste hengekøyepark — Digergubben © Øyvind Reistad
Norges råeste hengekøyepark — Digergubben © Øyvind Reistad
Norges råeste hengekøyepark — Digergubben © Øyvind Reistad
Norges råeste hengekøyepark — Digergubben © Øyvind Reistad
Norges råeste hengekøyepark — Digergubben © Øyvind Reistad

Riksgrensen - Hengekøyepark ved havet

Midsund har også et godt alternativ for de som ønsker en litt mer kortreist overnatting. Her kan du overnatte helt nede ved sjøkanten, som en gang på 1600- tallet var riksgrensen mellom Sverige og Danmark/Norge.

Her får du vakker natur, magiske solnedganger og nydelige soloppganger. Parken ligger helt nede ved havet, og det er fine muligheter for å tenne opp bål her. Det er laget en helt egen sti ned, slik at en slipper turgåere forbi.

Har du med barn er det også plass til et lite telt mellom trærne, og nede i fjøresteinene er det supert å lete etter krabber og andre skapninger. Perfekt sted for barn! Book overnatting >>

Tustna Ladestasjon

Den perfekte plassen for å lade batteriene. Her kan du velge mellom hurtiglading, normallading eller fullading. Hvis du har kommet hit på jakt etter å få litt ekstra mph til elbilen din, må du kjøre videre - denne ladestasjonen er for kropp og sjel.

Øya Tustna ligger i Aure kommune på Nordmøre, en liten time nord for Kristiansund. Her finner du Tustna Ladestasjon. På dette hengekøyehotellet kan du overnatte i ekstra komfortable hengekøyer, med føttene mot et felles ildsted ligger du under et tak av seilduk. Hver hengekøye har en luftig madrass, eget myggnett og lys. Soveplassen kan enkelt gjøres om til en lenestol for å nyte fellesskapet rundt bålet. Med utsikt over fjorden nyter du ren, nordmørsk natur. Book din lading her >>

Tustna Ladestasjon © K2 Filmproductions AS
Lad batteriene i behagelige hengekøyer © K2 Filmproductions AS
Nyt utsikten. © K2 Filmproductions AS

Utallige muligheter

Møre og Romsdal er et perfekt fylke å besøke med hengekøye, her finner du alt fra lange fjorder, eventyrlige daler og et utallig antall øyer og holmer hvor man kan sove under åpen himmel.

Sport1 Tomra på Vestnes tilbyr utleie av hengekøyer om ønsker å prøve deg på en hengekøyetur.

Ta deg tid, opplev Møre og Romsdal.

Vakre solnedganger © Eline Karlsdatter Fladseth
Tur med hengekøye © Eline Karlsdatter Fladseth
Rolige morgenstunder © Eline Karlsdatter Fladseth
Hygge rundt bålpannen. © Eline Karlsdatter Fladseth