En fredfull førjulstid

ÅPEN

Nybakte pepperkaker, lukten av gløgg og vakre juleutstillinger i butikkvinduene. Nyt en fredfull og fin julestemning i Rosenes By, Molde.

Kjent for sin unike panoramautsikt med 222 fjelltopper, fotball, jazz og roser. I Molde finner du en unik kombinasjon av kultur, natur, matglede og aktive opplevelser som få andre småbyer kan skilte med.

Julen er en tid for hygge og opplevelser sammen med familie og venner. I Molde kan dere finne julestemningen enten om det er på julegavehandel, spa, teater eller kanskje en førjulskonsert?

Lokale råvarer.
Restaurantene i Molde har råvarene rett utenfor døren. (Foto: Molde Fjordstuer/​Classic Norway)

Matglede

Den deilig julematen er endelig på plass, slå deg ned på noen av de flotte restaurantene som er etablert på byens fjordside. Innta et godt måltid i hyggelig selskap og utsikten til fjell og fjord, mens småbåtene tøffer forbi og ferjene glir nærmest lydløst over havoverflaten.

Her kan du spise deilig lutefisk, pinnekjøtt, ribbe eller rakfisk tilbredt av unike lokale råvarer - eller du kan velge en restaurant med kjøkken fra den vide verden, som italiensk, indisk, kinesisk, spansk eller japansk. Ønsker du noe godt i glasset prøv de nydelige vinene på Glød Vinbar eller en spennende ølsmaking på Tapp og Kork. Eller kanskje en "afternoon tea" med julevri på Scandic Seilet kan friste?

Julemarked 9 – 12. desember

Lokale produkter, vakker julemusikk, samt kortreist mat og drikke er bare noe av det man kan finne på årets julemarked på Torget i Molde Sentrum denne helgen.
Les mer om arrangementet »

Treet ved Plassen lyser alltid opp mørketiden.

Grevinnen og hovmesteren 0.6

For mange blir det ikke jul før Grevinnen og Hovmesteren har hatt sin tradisjonelle middag. Men er den folkekjære klassikeren fortsatt "innafor"? Og hva kan man egentlig le av i disse tider? Det får du svar på i Teateret Vårt sin oppsetning Grevinnen og Hovmesteren 0.6. - Årets mest sjarmerende julekabaret.

Eller benytt muligheten til å senke skuldrene og nyt en stemningsfull julekonsert. Se alle arrangement du kan oppleve i desember her >>

Etablert i 1882

Ulrikke Aandahl ble enke da hennes mann, Søren, omkom i et forlis på Hustadvika i 1882. Da måtte hun finne noe å forsørge familien med, slik oppsto varehuset Aandahls. Neste år fyller de hele 140 år, og er et av Norges få gjenværende magasin i sitt slag. Her finner du garantert julegaver til hele familien. Magasinet ligger sentralt til i Storgata i Molde Sentrum, her finner man også en god miks av lokale gründere, nisjebutikker og kjente kjeder.

Godt vertskap

Hotellene i Molde tilbyr flotte rom og gode priser, med mulighet for fenomenal havutsikt. Uansett hvor du bor vil du oppleve rosenes by med den vakre Romsdalsfjorden og Moldepanoramaet, og du vil nyte godt av vårt gode vertskap.

Scandic Seilet er bygget som nettopp et seil. Her bor du sentralt, med panoramautsikt til Romsdalsalpene.

Scandic Alexandra er kanskje først og fremst kjent som jazzhotellet der mange legender har bodd i rosene by. På dette populære hotellet bor du midt i byen.

Thon Hotel Moldefjord er et nyoppusset hotell med blomsterdesign og ligger ved Storkaia midt i Moldes handlegate med kjøpesentre og attraksjoner like rundt hjørnet.

Molde Fjordstuer Classic Norway ligger idyllisk plassert på bryggekanten i Molde sentrum.