Bading i Bybadet Ålesund

Badeglede i sentrum

ÅPEN

I januar 2021 åpnet det splitter nye badeanlegget Bybadet, midt i Ålesund sentrum. Noe som lenge har vært etterlengta i byen.

De ansatte er stolte av det nye badeanlegget, og håper folk vil bruke det flittig.

– Bybadet er et stort løft for byen, og vi håper at det nye badelandet kan trekke folk til sentrum. I tillegg vil vi også være et godt tilbud for tilreisende til byen forteller daglig leder av Bybadet Lasse Hoel.

Stupetårn Bybadet Ålesund
Bybadet i Ålesund har fasiliteter og aktiviteter for alle. (Foto: Torgeir Rørvik)

Fasiliteter for alle

Bybadet har mange spennende fasiliteter. For de aktive er treningsbassenget og stupeanlegget midt i blinken. Bølgebassenget og plaskebassenget er spesielt gøy for de små. Vannskliene byr på fart og spenning for den eventyrlystne. Roen og varmen i terapibadet, boblebadet eller badstuene er ypperlig for de som ønsker å finne roen og senke skuldrene.

Bybadet er et stort løft for byen.
Lasse Hoel, daglig leder Bybadet

Lederens favoritt

- Jeg er en svømmer så det må bli treningsbassenget svarer Hoel på spørsmålet om hva som er hans favoritt i anlegget. Det er utrolig kult designet med skiftende belysning, som gir det en veldig spesiell stemning og atmosfære forteller han. Men når barna er med er det bølgebassenget som er mest populært.

Bading i Bybadet Ålesund
Mye moro for hele familien. (Foto: Torgeir Rørvik)

Sentralt badeland

Badet har en sentral beliggenhet midt i Ålesund, og er nært det meste. Med Aksla parkering i umiddelbar nærhet er Bybadet tilrettelagt med gode parkeringsforhold. Du kan faktisk gå tørrskodd rett inn i badelandet!

Viktig for byen

- Badet er veldig godt designet og er blitt utrolig fint med tilbud for alle, sier den fornøyde daglige lederen.

Byggearbeidet ble startet opp august 2018, og Hoel håper Bybadet vil få samme betydning som Atlanterhavsparken har hatt for reiseliv og byutvikling i Ålesund. Badet blir også benyttet til vanntilvenning og svømmetrening av skoler og barnehager i området.

Bader i Bybadet
Badeland endelig åpnet til stor glede for mange badeglade Sunnmøringer. (Foto: Torgeir Rørvik)

Café Bybadet

I badelandet finner du også Café Bybadet som serverer gode retter for de sultne, enten de er små eller store. Her kan man også kjøpe mineralvann, boller, kake og kaffe.

Fasiliteter i Bybadet

  • Bølgebasseng
  • Oppvarmet svømmebasseng
  • Stupebrett og stupetårn
  • Vannsklie
  • Terapibad
  • Badstue
  • Boblebad
  • Plaskebasseng
  • Strømkanal
  • Café/​cafeteria

Se åpningstider og priser i Bybadet her.