Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

FJELLSKO

Fjellvandrere får en ny egg å bryne seg på i sommer. En million kr er brukt på å utvikle Romsdalseggen som et alternativ til storebror Besseggen.

Allerede i dag kan du ta turen hjemme i din egen stue. Ved å klikke deg inn på www.romsdal.com får du en smak av hva som venter - i 3D.

Norges nye fjellrute ble offisielt åpnet juli 2011. Mektige Romsdalseggen ble da en del av Den Norske Turistforeningens rutenettverk. Ønsker du og dine en bratt sommer i år så er det bare å finne frem fjellskoene.

Statsministeren

Statsminister Jens Stoltenberg brukte deler av sin ferie på Norsk fjellfestival i 2011 på å gå Romsdalseggen. I år arrangeres den 7. - 14. juli i Rauma.

Formidabel interesse

Over tusen personer meldte sin interesse da Åndalsnes og Romsdal Reiselivslag i 2011 søkte personer for å teste ut løypene før det endelige reiselivsproduktet ble meislet ut. Og Norges nye fjellrute er spredt i et opplag på 500 000 over hele Europa som førstesidetur på Innovasjons Norges brosjyre.

Toppen av eggen
- Det spektakulære med Romsdalseggen er at man i hele åtte km går på toppen av en egg med en fantastisk utsikt. Alle rutene går hele tiden mot lyset, mot solen, mot fjorden og havet og alle ender opp i Åndalsnes sentrum, forteller reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Trollveggen
I år kan fjellvandrere velge mellom "Romsdalseggen" og "Romsdalseggen Familie" som begge tar et sted mellom fem og syv timer. Utsikten er formidabel. Man ser rett inn i Trollveggen og alle tindene, og man har panoramautsikt til elva Rauma, havet, Molde og Åndalsnes. Det finnes også en ekstremtur, men til denne anbefales en fjellfører.

Fotturer topper

Hvert år går 30 000 personer turen over Besseggen i Jotunheimen. I fjor kjørte mer enn 700 000 turister over Trollstigen. Utfordringen er å få flere til å stoppe opp. Fotturer i vill og vakker natur toppet i fjor turistenes ønskeliste over aktiviteter de ville være med på i Møre og Romsdal. Nå håper reiselivssjefen at Romsdalseggen vil innvanderes av vandrere fra inn- og utland.

Opplev mer

Se flere