Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Topptur til Slogen (1564 m.o.h.)

© Bjørn Isene
© Håvard Myklebust
© Sverre Hjørnevik
© Bjørn Isene
© K. Ringstad/Ålesund-Sunnmøre Turistforening
16/09/2021

Midt i Sunnmørsalpene ligger den imponerende toppen Slogen. Til tross for sitt spisse og bratte utseende er toppen relativt enkel å bestige. Fra toppen har du et fantastisk skue til tindene rundt og de irrgrønne dalene dypt nede ved Hjørundfjorden.

Øye/Engeset/Urke – (Pachellhytta) – Slogen – (Pachellhytta) – Øye/Engeset

Slogen er kanskje Sunnmøres fineste topp. Fra fjorden reiser den seg som en slags trekantet pyramide rett opp. Kommer du nærmere ser du at den ikke er fullt så bratt. Turen opp er enklere enn du skulle tro, men det siste partiet opp mot toppen er litt luftig og krever klyving. Du trenger imidlertid ikke ekstrautstyr av noe slag for å komme til topps.

Turen opp til Slogen egner seg fint som dagstur, men legg gjerne inn en overnatting på selvbetjente Patchellhytta øverst i Habostaddalen, før du bestiger toppen neste dag. Med overnatting her passer denne turen også fint for barn.

For å komme til Patchellhytta (og videre opp til toppen) kan du enten gå opp Skylstadbrekka fra Øye i Norangsdalen (ca 2-3 timer) eller opp Liadalen fra Engeset ikke langt fra Stranda (ca 2-3 timer). Et tredje alternativ er å gå fra Urke, der det går bilvei til 370 moh. Alle rutene er merket. Fra Patchellhytta tar turen opp til toppen om lag 2-3 timer. Ruta opp til toppen fra Patchellhytta er ikke merket, men det er mange varder og stien er ganske lett å finne. Skulle du synes at det blir for luftig, passer det fint å snu 100 m under toppen.

Sesong: Juni-september.

Lengde og høydemeter:

Fra Øye: 3 km. 1500 høydemeter.
Fra Patchellhytta: 3 km. 750 høydemeter.
Fra Urke: 1200 høydemeter. 8 km.

Vanskelighetsgrad: Ekspert

Tidsbruk:

Fra Øye: 4-5 timer.
Fra Urke: 5 timer.
Fra Patchellhytta. 2-3 timer.

Kart: Turkart Sunnmørsalpane Aust i 1:50 000 fra Nordeca.


Overnatting i nærheten: Hotell Union ved Øye nede ved fjorden eller eventuelt Hotell Ivar Aasen i Ørsta. Du kan også overnatte på Patchellhytta som ligger omtrent halveis opp på turen.

Spesielle forhold: Det kan være fristende å følge snøfeltene på vei nedover. Dette advares det mot hvis du ikke har med seg isøks, og vet hvordan du bremser med den. Her skjer det alvorlige ulykker årlig.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ørsta / Norangsfjorden