Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Tur til Borgundgavlen

20/08/2020
På denne familievennlige turen til Borgundgavlen kan du også besøke Borgund Dyreklubb, Borgund Kirke og Sunnmøre Museum.

Start fra parkeringsplassen ved innkjørselen til museumsområdet. Enklest er det å gå opp bakken vest for hovedbygningen. På toppen av bakken tar du av gangvegen til høyre like etter Dalsbygda skule (mot vest). Gangvegen går etter hvert over til sti i terrenget og følg denne til høydedraget, der du finner posten. Det er fin utsikt mot Nørve og byen.
Fortsett på stien langs kanten mot syd ned en liten terrengtrapp og ta inn på stien til venstre inn i skogen. Du kommer til et skogholt med noen benker. Her tar du til venstre tilbake til museet.
Vil du ha en litt lengre tur, tar du til høyre ved Vikstova mot Borgund kirke. Før du kommer til porten til gravstedet svinger du til venstre ned bakken til Skodjestova og Katevågen. Ta til høyre inn på Middelalderstien og følg denne langs Katevågen til Middelaldermuseet. Følg vegen tilbake til parkeringsplassen over fyllingen og vest for gamle kommunehuset til Borgund og det gamle praktbygget til Borgund Sparebank.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ålesund