Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Selbukta — Atlanterhavsparken

© Sudun Rikardsen/Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Ove Paulsen/Atlanterhvsparken
© Atlanterhavsparken
15/12/2020

​​​​​​Norges første marine vitensenter blir i Ålesund – Norges fiskerihovedstad

Et marint vitensenter med levende fisk, vann og en beliggenhet nesten midt i matfatet vil bidra til å øke kunnskapen for folk flest. Det er så mye vi ikke vet om havet, og kunnskap vil bli stadig viktigere i framtiden. Norge er en av verdens viktigste sjømatnasjoner og råder over havområder som er seks ganger større enn landområdene.

Atlanterhavsparken tar nå et stort steg framover mot å bli Norges marine utstillingsvindu – følg med!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Selbukta

Atlanterhavsparken – Ålesund Akvarium åpnet i 2014 sin nyeste attraksjon. Seler av arten Steinkobbe får en utendørs plaskedam på 6000 kvm fordelt på 12 – 13 million liter vann. Bygd utendørs midt i naturen med storhavet kun en steingard unna, får de her en egen forings-øy, badestrand, undervannsobservatorium og en egen privat relax-avdeling, der de kan trekke seg tilbake for å bli bedre kjent med hverandre. Selbukta, som anlegg, er innovativ i seg selv. Dette er en helt ny måte å vise frem dyr i sitt rette element på, og dyrevelferden er i særklasse.

Ekte opplevelser i ekte omgivelser har Atlanterhavsparken hatt som misjon i alle år, det dere ser her, er det dere vil finne i naturen langs norskekysten, og her vil en virkelig kunne komme tett på det ekte i storslåtte ekte omgivelser.

I antall liter er selanlegget nesten ti ganger større enn det som i dag er regnet som det største i Europa. Og selv om det her er kubikk og ikke antall seler som er brukt som sammenligning, så mener vi bestemt at vi også vil bli et av de beste i verden når det gjelder å tenke nytt, basert på både de ekte omgivelsene og ikke minst opplevelsen av å være midt i naturen her ute på Atlanterhavsparken og vakre Tueneset.

Gå ikke glipp av foringen hver dag kl. 15:00!

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ålesund