Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Haram kommune

© Ottar Andre Andersen/Ulla Havsportsenter

Åpningstider

jan. 01, 2020 - des. 31, 2020

Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag: 08.00-15.30

22/04/2020

Haram er den nordligste kommunen på Sunnmøre, og består av et stort fastlandområde, og fire store øyer som blir kalla Nordøyane. Den maritime industrikommunen har omtrent 8.800 innbyggere, og kan tilby fantastiske naturområder av sjø, hav og fjell.

Haram kommune er en av Norges fremste maritime industrikommuner, og har omtrent 8.800 innbyggere. Kommunen består av fire store øyer kalt Nordøyane, og et stort fastlandsområde. Alle bygdene har sitt særpreg, og har vakre naturområder med hav, fjell, sjø og store vann.

I Haram kan du se hvordan havet bryter mot hvitskurte berg ytterst på norskekysten, og føle deg i ett med elementene. Mange steder i kommunen har Atlanterhavet skapt skulpturer av jettegryter og grotter, og Haram er fylt med fortidsminner som gravhauger fra vikingtiden, og vakre fyr. Nordøyane ligger som perler på en snor nordover langs kysten, og er ideelle til sightseeingturer med sykkel.

Haram har mye å tilby, og noe av det som er verdt en besøk er Hamsundhelleren, Ulla Fyr og kommunens høyeste fjell, Skjerdingen.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Brattvåg