Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Fiskeværet Ona og Ona Fyr

© Hustadvika adventure
© Hustadvika adventure
© Hustadvika adventure
© Torstein Viken
© Classic Norway
© Øivind Leren
© Hustadvika adventure
© Hustadvika adventure
© Hustadvika adventure
20/05/2020

Norges sydligste levende fiskevær. Øya tjener som helårsbosted for 11 mennesker og har en skjønnhet som tiltrekker tilreisende fra fjernt og nært. Ona Fyr er en 15 meter høy severdighet bygget i 1865, plassert på øyas høyeste punkt, Onakalven. Det er mulig å komme opp til fyret, og herfra er det en fantastisk utsikt ut over havet og inn mot fastlandet. I området finnes eksklusive Ona Sjokolade, en liten sommerkafé, to keramikkverksteder, en håndtverksbutikk, et kapell og en lang, hvit sandstrand. Omgivelsene byr i aller høyeste grad på minneverdige opplevelser, og er et fredelig sted hvor du kan nyte stillheten og roen.

På øya finnes det feriehus plassert direkte på kaia, og lokale aktører tilbyr et bredt spekter av aktiviteter på stedet, deriblant ulike former for fiske. Ona er et flott turmål sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det er viktig å ha med varme og vindtette klær.

For å komme deg dit tar du ferge fra Hollingen, 19 km vest for Molde, til Aukra. Kjør 10 km til Småge og sett igjen bilen. Ferga fra Småge stopper på Orten, Finnøya og Sandøya før du kommer frem til Ona. Det går daglig 4 ferjer til denne sjarmerende øya.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ona