Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Bytoget Ålesund Sightseeing

© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget
© Bytoget

Åpningstider

aug. 01, 2020 - aug. 08, 2020

Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag: 11.00-12.10, 12.30-13.40, 14.00-15.10

Priser

  • Familiebillett 2+3
    NOK 440,00
  • Barn (t.o.m 15 år)
    NOK 80,00
  • Voksne (fra 16 år)
    NOK 160,00
29/07/2020

Bytoget drar fra Dronning Sonjas Plass på en guidet rundtur i Ålesund sentrum, og lar deg få oppleve noe av den vakre Jugendstilbyen på nært hold. Videre går turen opp til byfjellet Aksla, og her kan du nyte den utrolige panoramautsikt over byen, havet og fjella. Rundturen tar ca. 1 time 10 minutt, inkludert et stopp på utsiktspunktet Fjellstua. Guiding på norsk, engelsk og tysk. Se filmen her!

Turbeskrivelse:
Turen vår starter fra Dronning Sonjas Plass. På venstre side ligger rådhuset, der fuglefjellet lå fram til 1970-tallet. Vi kjører innover Keiser Wilhelmsgate og passerer torget og fengselet. Videre går turen på Borgundveien som er Ålesunds lengste gate og den tidligere hovedvegen inn til bysentrum. Her kjører vi langs Borgundfjorden og passerer Volsdalen Kirke og "Color Line" Stadion som ble åpnet i 2005.

Da er vi kommet fram til klatre-etappen opp mot Fjellstua. I det vi svinger av Borgundveien passerer vi Volsdalstunet hvor våningshuset er fra 1813. På veien opp blir utsikten stadig mer storslått både innover Sunnmørsalpene og utover havet. Når vi er framme på Fjellstua blir det pause. Her nyter vi den fantastiske utsikten av byen, havet og fjellene rundt oss. Her kan du også kjøpe med deg den tradisjonelle "svela" eller noe annet som måtte friste. På veien ned fra fjellet kjører vi forbi Klipra, der bybrannen stoppet i 1904. Vi passerer også ”Waldehuset” som ved et under unngikk flammene fra bybrannen. Videre går turen over Utstillingsplassen og forbi Byparken.

Vi kjører så utover mot Aspøya. Til høyre kan vi se over til Molja med Norges eldste molo og fyrtårnet fra 1858. Fyrtårnet er innredet til bryllupssuite av Brosundet Hotell. Mens vi kjører Skansegata langs Brosundet får vi St. Olavs plass og Rønnebergbua på venstre side. Her svinger vi til høyre og får Dronning Sonjas plass på høyre side.

Turen går langs Brosundet fram til vi passerer "Arbeideren" som er det gamle samfunnshuset i Ålesund. Her kjører vi over Hellebroa som binder sammen Nørvøya og Aspøya de to sentrumsøyene i byen. Vel over broa kjører vi inn i Apotekergata. Til venstre kan vi se det tidligere Svaneapoteket hvor Jugendstilsenteret ligger i dag. I enden av Apotekergata svinger vi opp mot Øvregata som fører oss til Ålesund kirke. Videre går ferden til Kirkegata med mange flotte Jugendstilhus før vi skal tilbake til Nørvøya og cruiseterminalen.

Turen tar ca. 70 minutter og går i et behagelig tempo.

Velkommen på tur med det Bytoget i Ålesund!

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ålesund