Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Atlanterhavsparken Ålesund — Det Norske Akvariet

© Roger Engvik
© Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Roger Engvik
© Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Atlanterhavsparken
© Andre Pedersen

Åpningstider

mars 01, 2021 - mai 31, 2021

Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag: 11.00-16.00

Søndag: 11.00-18.00

Priser

  • Barn 3-15 år
    NOK 80,00
  • Voksen
    NOK 180,00
29/07/2020

I 2019 fikk Atlanterhavsparken tildelt status som Norges første marine vitensenter av den norske regjeringen. Første byggetrinn var gjennomført vinteren 2020 mot det som skal stå klart høsten 2021.

Det vil skje store endringer på Atlanterhavsparken. Noe vil forsvinne og noe vil komme til – på samme måte som vi har utviklet oss frem til i dag.

Norges første marine vitensenter blir i Ålesund – Norges fiskerihovedstad

Et marint vitensenter med levende fisk, vann og en beliggenhet nesten midt i matfatet vil bidra til å øke kunnskapen for folk flest. Det er så mye vi ikke vet om havet, og kunnskap vil bli stadig viktigere i framtiden. Norge er en av verdens viktigste sjømatnasjoner og råder over havområder som er seks ganger større enn landområdene.

Atlanterhavsparken tar nå et stort steg framover mot å bli Norges marine utstillingsvindu – følg med!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ekte opplevelser i ekte omgivelser er varemerket for Atlanterhavsparken i Ålesund - Det Norske Akvariet, et av Europas mest unike akvarier.

Gjennom aktiviteter knyttet til naturen og livet langs norskekysten har Atlanterhavsparkens gjester fått komme tett på for å lære om livet i havet. Akvariet er integrert i det vakre naturområdet rett utenfor Ålesund bysentrum og naturen utenfor er tatt ufiltrert direkte inn i akvariet både når det gjelder fisk og fauna.

Uteområde med oter, sel og pingviner. Akvariet har også et fantastisk uteområde med vannlekepark og andre aktiviteter for barn. I 2014 åpnet de Europas største utendørs-basseng for Sel, av arten Steinkobbe, på hele 6000 kvadratmeter med eget undervannsobservatorium. Dette ga en helt ny måte å vise frem dyr på, integrert i den ekte naturen. I det flotte uteområdet er det også en egen pingvinpark. På Oterøya får du treffe oterungene Nusse, Muffe og Pia.

Atlanterhavsparken er et utstillingsvindu for livet i havet langs norskekysten og har tatt mål av seg å være det norske akvariet. I 2103 og 2015 ble Atlanterhavsparken kåret til Nordens Beste Akvarium av nettstedet http://www.barnsemester.se

Norges kuleste aktivitetsrom. Det er også lagt til rette for krabbefiske for små og store barn i aktivitetsbassenget flere ganger om dagen hele året, og i det populære kontaktbassenget der en virkelig kommer tett på både sjøpølser og kråkeboller.

Atlanterhavsparken har en egen kafé, hvor du kan kose deg med et velsmakende måltid mens du nyter den spennende utsikten. I suvenirbutikken finner du små minner du kan ta med deg hjem, og en tur ut i det vakre friutearealet som omkranser akvariet gjør besøket komplett. Her kan du boltre deg med flotte bade- og fiskeplasser, turstier og dykkeområder.

AKTIVITETSPROGRAM (NB! Utvidet program om sommeren)
10:00 Akvariet åpner (01.06 - 31.08)
11:00 Akvariet åpner (01.09 - 31.05)
11:30 - 12:30 Aktivitetsrom med kontaktbasseng og krabbefiske (lør/søn
+ sommer)
13:30 - 14:30 Aktivitetsrom med kontaktbasseng og krabbefiske
14:00 Oterene mates (utendørs)
14:30 Pingvinene mates (utendørs)
15:00 Steinkobbene i Selbukta får mat
16:00 Akvariet stenger mandag - lørdag (og lørdag sommer)
16:00 - 17:00 Aktivitetsrom med krabbefiske åpent søndag (og sommer,
unntatt lørdag)
18:00 Akvariet stenger søndag (og man-fre sommer)

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ålesund