Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Ålesund kommune

© Staale Wattø
© Fred Jonny Hammerø
© Fred Jonny Hammerø
© Fred Jonny Hammerø
22/04/2020
Ålesund ligger vakkert til, bygget på flere øyer, ved inngangen til noen av verdens mest berømte og maleriske fjorder og naturattraksjoner. Byen har en rik og levende historie som strekker seg tilbake til vikingtida, selv om den ikke fikk bystatus før i 1848.

Etter den store bybrannen som la rundt 850 hus i ruiner 23. januar 1904, ble Ålesund gjenreist i den særegne Jugendstilen i løpet av få år. Den spennende arkitekturen preger i dag byen med fantasifulle utsmykkinger, fargerike fasader, og vakre tårn og spir. Et eget museum over Jugendstil så dagens lys i 2003, da Jugendstilsenteret åpnet dørene i den fredede bygningen Svaneapoteket.

Byfjellet Aksla har en fantastisk panoramautsikt over Sunnmørsalpene, byens sentrum, storhavet og øyene i skjærgården, så turen opp de 418 trappetrinnene er vel verdt anstrengelsen!

Ålesund er i dag en moderne og voksende by, og med sine 46 316 innbyggere er den et naturlig knutepunkt for innbyggere og tilreisene til Sunnmøre. Her finner du det meste innen spennende opplevelser, attraksjoner, spisesteder og shopping. Byen har sterke tradisjoner innen den maritime næringen, og i tillegg til å være en av verdens største havner for eksport av klippfisk, blir Ålesund også regnet som Norges fiskerihovedstad.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Ålesund / Ålesund