Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Kurt-er-klar-til-aa-kjore-Thor-og-Edvald-i-posisjoner-i-VM-finalen..jpg

Kurt Asle Arvesen fra Eresfjord i Møre og Romsdal er en av Norges mest profilerte syklister gjennom tidene. Foto: Frank Karlsen. 

Proffe sykkeltips

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Kurt Asle Arvesen (40) fra Eresfjord i Nesset kommune er en av Norges mest profilerte syklister gjennom tidene. Han ble U23 Verdensmester i 1997 og proff året etter. I dag er han sportsdirektør i et av verdens beste profflag, Team Sky.

Kurt Asle kan se tilbake på en innholsdsrik karriere med fem Tour de France og en etappeseier, og to etappeseire i Giro de Italia. 40-åringen har to ganger vunnet Danmark Rundt, og har til sammen åtte NM-gull.

Her er Kurts Asles tips til sykkelturer på landevei og med offroad (MTB) i et distrikt han kjenner ut og inn etter utallige treningstimer på to hjul:

Atlanterhavsveien-sykkeltur.jpg

1: Atlanterhavsveien

- En unik opplevelse i havgapet mellom øyene. Kan kombineres med en rundtur ute på Averøya, sier Kurt Asle om en sykkeltur på veien som er kåret til århundrets byggverk i Norge. Atlanterhavsveien er anlagt over en rekke øyer og skjær med åtte bruer. Har vunnet en rekke kåringer som verdens beste - og også som Norges beste sykkeltur. Nasjonal turistveg Atlanterhavsveien fra Kårvåg til Bud er 36 km lang.


Finn Atlanterhavsveien i google maps: GPS: 63°01'03.7"N 7°21'22.6"E
Les mer om Atlanterhavsveien

RAUMA_trollstigen01.jpg

2: Trollstigen

- En tøff og brutal tur med spektakulær stigning. Flott kafe og enorme utsiktspunkter på toppen hvor du kan nyte praktfullt natur og glede deg til nedoverturen, sier Kurt Asle om en av Norges største turistattraksjoner. Trollstigen er en stor og dramatisk naturopplevelse. Veien slynger seg oppover fjellet i 11 hårnålssvinger. På toppen er man 858 meter over havet. Helt siden veien ble åpnet i 1936 har den vært en turistmagnet.


Finn Trollstigen i google maps - GPS: 62°27'38.1"N 7°40'13.5"E
Les mer om Trollstigen

Flat-vei_03-copy.jpg

Foto: Magnus Roaldset Furset

3: Langfjorden rundt


- En 100 km lang rundtur Eidsvåg - Eresfjord- Åfarnes - ferge til Sølsneset - Ranvik - Eidsvåg. Tøff stigning opp Vistdalsheia. Naturlig siesta med kaffe og svele på ferga mellom Åfarnes og Sølsneset, forteller Kurt Asle om Landfjorden rundt. En velkjent runde for mange aktive syklister.


GPS: 62°39'43.5"N 8°06'39.9"E

Les mer om Langfjorden rundt på sykkel. 

Se flere opplevelser
Sykkel-aursjoevegen.jpg

4: Aursjøveien

- Lang rundtur Eidsvåg - Eikesdal - Sunndal - Eidsvåg med både grus og asfalt. Tøff stigning opp Finnsetlia. Ta med lykt på grunn av mørk tunnel, sier Kurt Asle Arvesen om Aursjøveien. Sykkelturen fra Eikesdalen, opp Finnsetlia til Aursjøen, er en virkelig styrkeprøve, men en
svært populær tur for syklister. Veien flater ut mot Aursjødemningen. Her ligger Aursjøhytta (DNT) som er betjent i sommersesongen.


GPS: 62°39'53.9"N 8°33'05.3"E
Les mer om Aursjøveien

Setra5_Innerdalen_4958view.jpg

5: Innerdalen

- Start på butikken i Ålvundeid. Lett og fin tur på asfalt og grus til Innerdalshytta, ca 30 km tur-retur, er Kurt Asles beskrivelse av denne turen. Innerdalen i Sunndal er av mange omtalt som Norges vakreste fjelldal. Innerdalen er en øst-vestgående dal i Sunndal, 10 km fra Sunndalsøra, adkomst via riksvei 70. Innerdalen er innfallsport til Trollheimen. Enkelte bratte partier.


GPS: 62°42'06.9"N 8°50'01.0"E
Les er om Innerdalen

Flere sykkelturtips:

I tillegg til Kurt Asle Arvesens proffe sykkeltips, kan du også prøve noen av følgende turer:


6: Øya Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet, med en fantastisk skjærgård som består av mer enn 6000 øyer, holmer og skjær. Både lengre og kortere turer er godt merket. Øya er flat og godt egnet for sykling, høyeste punkt på øya er ca. 70 meter. Prøv gjerne veien som går fra holme til holme ut til fiskeværet Veiholmen.


7: I Nordmarka på nordsiden av Surnadal kan du sykle langs et stille, langstrakt og mangfoldig naturområde. Turen går på grusveier mellom skog og heier, i lite kupert terreng som egner seg fint til sykkelturer for hele familien.


8: Øyhopping til Ona. Ta turen vest for Molde ut på øyene i Midsund, Harøya, Ona og Gossen. Anbefales over flere dager, med overnatting underveis. Sykkelguider i regionen:


Romsdal Adventure

Tilbyr private grupper og bedrifter varierte sykkelopplevelser i Romsdalen, hele året. De tilbyr også overnatting i ærverdige Villa Vengetind i Isfjorden.

post@romsdal-adventure.com


Rova Bikes

Tidligere proffsyklist Rogier Vaarhorst leier ut sykler og tilbyr tilrettelagte turer med landevei-
sykling, stisykling/MTB i og rundt Trollheimen og Surnadal. 

info@rovabikes.no.


Contrast Adventure

Turarrangøren med base på Sunndalsøra tilbyr sykkelopplevelser for både private og bedrifter, blant annet Aursjøveien rundt.

post@contrastadventure.no


DID Adventure

Selskapet tilbyr skreddersydde aktiviteter for grupper. Grunnlegger Didrick Ose har bakgrunn som marinejeger og har deltatt i fire produksjoner av TV-serien 71° nord.

did@didadventure.no


Bifrost Adventures
Guidede turer for de som liker å presse sine fysiske grenser i de mest spektakulære omgivelser. 


Sykkelutleie:

Har du lyst på en sykkeltur i bymiljø, kan du leie sykler på turistkontoret i Kristiansund og turistkontoret i Molde.


Nyttige nettsider for gode sykkelopplevelser:

romsdal-adventure.com

trollstigrittet.no

aursjorittet.no

morotur.no

bikemap.net

Del: