Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Dykker i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Dykkeren håndforer fiskene i den store Atlanterhavstanken. (Foto: Per Eide)

På høyde med Legoland: Atlanterhavsparken er

Nordens aller beste

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Atlanterhavsparken i Ålesund er kåret til Nordens beste akvarium av barnefamilier fra hele Norden.

Dermed er Atlanterhavsparken i celebert selskap med blant andre Legoland og Liseberg som ble kåret til henholdsvis beste temapark og beste "nøjespark". Sistnevnte i konkurranse med Tusenfryd.

Kåret av barnefamilier

Det er det populære og anerkjente nettstedet Barnsemester.se som står bak kåringen og som har fått barnefamilier fra hele Norden til å stemme frem sine favoritter.

Foring av fisk i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Livet i havet er fascinerende. (Foto: Per Eide)

Plasseres på kartet

- Utrolig morsomt. Slike priser er med på å sette oss på kartet samtidig som det er en anerkjennelse av Atlanterhavsparken, sier en strålende fornøyd Britt Giske Andersen, salgs- og produktutvikler ved det som er et av Nordens aller største saltvannsakvarier.

Akvariet er et utstillingsvindu mot Atlanterhavet der både barn og foreldre får oppleve sjølivet på nært hold.

Nærkontakt

- Aktiviteter og opplevelser er en viktig del av Atlanterhavsparken. Her kan barn i all aldre ha nærkontakt med fisken, plukke dem opp og ta på dem, eller å se dykkere utfolde seg i akvariet vårt, sier Andersen.

Fiskestim i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Store fiskestimer er spennende for både store og små. (Foto: Per Eide)

Drama i tanken

Fra kloss hold, bak et 26 cm tykt glass, kan man daglig følge dramaet når fiskene fores av tøffe dykker blant kvasse tenner i den fire millioner liter store Atlanterhavstanken i akvariet. Glupske kveiter setter like gjerne tennene i kelneren som i hovedretten. Kveiter på over 100 kg har bitt dykkere både i håndledd, knær og øreflipper.  Men frykten er ikke større enn at enkelte av dykkerne til og med har pusset tennene til steinbittene som en ekstraservice etter maten.

Atlanterhavsparken-foto-Andre-Pedersen_steinbitt.jpg

Dykkeren forer fiskene i den store Atlanterhavstanken. (Foto: Andre Pedersen/Atlanterhavsparken)

Krabbefangst

Om sommeren er det to daglige foringsseanser i tanken og i helgene kan besøkende selv mate fiskene i de åpne akvariene. Fra juni til august er det krabbefangst for barna.

Per_Eide_bilder_2012_074.jpg

Kontaktbassenget på Atlanterhavsparken. (Foto: Per Eide)

Mer enn et akvarium

- At det er besøkende som har stemt frem akvariet til Nordens beste sier noe om de unike opplevelsene de har hatt da de besøkte Atlanterhavsparken. Atlanterhavsparken har virkelig lykkes i å gjøre stedet til et aktivitetssenter og ikke bare et akvarium, mener Tom Anker Skrede som er markedssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Livet under vann

Atlanterhavsparken ligger i praktfull natur på Tueneset, drøye tre km fra Ålesund sentrum. Akvariebussen har en rekke daglige avganger. Akvariet er et perfekt sted for små og store til å lære om livet under vann i Atlanterhavet og bli kjent med Norskekystens og Sunnmøres undersjøiske verden.

Del: