Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
topptur-oksendalen.jpg

Dronningkrona: Sunndal og Øksendal har råvarer i verdensklasse som skal foredles til en av landets beste toppturdestinasjoner.

Misjonsperle blir ski-lodge:

Himmelske toppturer

Tekst: Freddy Kongsberg. Foto Eirik Bræin Gikling.
Del: 

Det var her Kjell Mange Bondevik møtte Gud, men nå er det møtet med Guds frie natur det skal satses på i Øksendal på Nordmøre.

Målet er å skape en av landets hotteste toppturdestinasjoner. Investorer har kjøpt kremeiendommen Phillipshaugen i Øksendal av Det norske Misjonsselskapet. Det opprinnelige lakseslottet blir nå en unik topptur-lodge som skal dra turister til Øksendal og Sunndal på Nordmøre. 

P1120247.jpg

Ærverdig: Det gamle lakseslottet fra slutten av 1800-tallet blir unik ski-lodge for toppturer. Foto Ragnar Meisingset.

Ærverdig lodge

- Vi ønsker å skape en moderne lodge og basecamp med gode vibrasjoner og en god atmosfære. Bygningene er ærverdige, stilige og sjarmerende, sier Eirik Bræin Gikling som sammen med en lokal kjøpergruppe har store planer for stedet fra 1800-tallet som åpnet 1.mars. Phillipshaugen består av fem bygninger på til sammen 1100 kvadratmeter. 


philipshaugen_soverom_kapell.jpg

Et av soverommene har tidligere vært kapell. Foto: Oddgeir Visnes. 

Helårsturisme

Gikling og en av de andre investorene, Torbjørn Torske, har hatt suksess med rorbusatsing i Lofoten og håper å gjøre Phillipshaugen til en like stor suksess for helårsturisme. Øksendal ligger midt i et turistområde med nasjonale fyrtårn som Atlanterhavsveien, Trollstigen og Trollveggen.


philipshaugen_interior.jpg

Koselig stemning. Foto Odgeir Visnes.

I verdensklasse

Området karakteriseres som en råvare i verdensklasse, og har fått stor oppmerksomhet og fantastiske omtaler i magasiner og hardcorepublikasjoner for skientusiaster som «FriFlyt». Om alt går som planlagt skal det i år filmes fra hele 11 fjelltopper i Sunndal i en rå oppfølger til ski- og snowboardklassikeren Supervention med stjernekjørere som Aksel Lund Svindal, Terje Håkonsen og Asbjørn Eggebø Næss.

Les mer: Ski- og vinteraktiviteter på nordmøre. 


- Potensialet er stort, men det har skortet på gode overnattingsmuligheter. Vårt bidrag blir et svært særpreget overnattingssted med plass til rundt 50 gjester, kortreist mat, en kald øl og badestamp med utsikt mot praktfull natur for å nevne noe. Vi ønsker å ta vare på historien og beholde den gamle «lodge-stilen» som et tilbud til entusiaster på ski, sykkel, kajakk, basehopp, klatring, fiske og fjellturer blant annet, forteller Gikling Bræin som er gründer og daglig leder i «Farout» som driver med events, guiding og villmarksturisme i Tromsø og rorbuturisme i Lofoten.

Se flere opplevelser
IMG_0307.JPG

På telttur: Eirik Bræin Gikling på oppdrag med farout.

Laks og misjon

Phillipshaugen har en ærverdig historie som går helt tilbake til lakselorden og eventyreren Ethelbert Lort-Phillips fra Wales. Han bygget Phillipshaugen på slutten av 1800-tallet. Det ble overtatt av Norges Automobilforbund etter andre verdenskrig og kjøpt av Det Norske Misjonsselskapet i 1960.

gutta_pa_tur_thomas_negard.jpg

Sunndal og Øksendal er et eldorado for toppturentusiaster. Foto Thomas Negard. 

Lokale guider

- Vi kommer til å knytte til oss lokale guider og aktivitetsleverandører fra hele regionen og samarbeide tett med reiselivsdestinasjonen i Nordmøre og Romsdal, sier Gikling Bræin.

siste_bakke_panorama-2_thomas_negard.jpg

Foto: Thomas Negard. 

PS:

Det er i Bondeviks biografi at han forteller hvordan han som 16-åring ble kristen under en leir på Phillipshaugen arranger av misjonsselskapet. 

Del: