Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
hovedbilde.jpg

Mesterkokkene serverer deg

5 KULINARISKE TURTIPS

Tekst: VisitMR
Del: 

De fant kjærligheten over grytene på Oslos aller beste restauranter. Han er nordisk mester, hun var fast kokk for Kronprinsparet. Men drømmen var et liv på landet, derfor flyttet de til Eresfjord hvor de nå driver stedet Kavli Moen gård. Her er deres forslag til kulinariske dagsturer.

tingvollost.jpg

1: Verdensmesteren Tingvollost

Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri som er kjent for sin gårdsost. De har høstet lovord og priser, og vant blant annet gullmedalje under World Cheese Awards i 2011. I Torjulvågen ligger gårdsbutikken der det selges seks typer hvit- og blåmuggoster fra eget gårdsysteri samt varer fra andre lokale produsenter. 

Se kart, og les mer om Tingvollost

aursjoehytta.jpg

2: Aursjøhyttas fantastiske sprøstekte vafler

Aursjøhytta er viden kjent for sin seterkost, og man kan ikke dra forbi uten å ta seg tid til en kopp kaffe og vafler. Eies av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Både for vandrere og skiløpere er hytta et kjærkomment stoppested.

Se kart og les mer om Aursjøhytta

brasseriebarbache.jpg

3: Bryggekanten Brasserie Bache Bar i Kristiansund

Bryggekanten Brasserie er en av Kristiansunds kulinariske perler. Stedet har en rik lunsjmeny og kveldsmeny. Til lunsj serveres nydelige wraps og ulike utgaver av bruchetta. På kvelden får du både kjøtt og fisk til forrett og hovedrett.

Se kart og les mer om Bryggekanten Brasserie Bache Bar

Se flere opplevelser
torbuvollen.jpg

4: Setermat på Torbuvollen

Brubæk er en viktig bidragsyter innen lokalprodusert mat. På setra på Torbuvollen er han å treffe sommerstid, og her produserer og selger han ost, smør og rømme. Du får også kjøpe kaffe og vafler. Brubæk er ofte å treffe også på Bondens Marked.

GPS: 62°30'03.0"N 8°32'00.8"E

moldefjordstuer.jpg

5: Middag på Molde Fjordstuer

Hotell Molde Fjordstuer har en fantastisk a la Carte Restaurant og selskapsavdeling med vekt på lokale råvarer og sesongmenyer. Hotellet ligger rett ved bryggekanten i Molde sentrum, med en avslappet og koselig atmosfære. På Løkta i underetg er det ofte show med kjente artister.

GPS: 62°44'02.5"N 7°09'07.0"E

haalaasgaardsutsalg.jpg

6: Halås Gårdsutsalg

Gårdsbutikk med rikholdig utvalg. Overnatting med frokost. Koselig uteområde, med dyr å hilse på i tunet. Åpent: mandag-fredag 10.00-17.00, lørdag 10.00-14.00.

GPS: N62.890994/E7.389137

derinngarden.jpg

7: Derinngarden

Hyggelig gårdsbutikk med egenprodusert ost og annen gårdsmat, nyt utsikten fra kaféen, eller prøv teltovernatting i trivelig gårdstun.

GPS: 62°53'41.0"N 7°24'30.1"E

dengladeku.jpg

8: Den Glade Ku - ekte smak av Nordmøre

Gardsbutikk med spennende smaker. Småkalver i tunet. Turområder langs fjord og fjell. Lørdagskafe med stedets spesialitet; graut og bakels. Brukt- og interiørbutikk på låven.

GPS: 62°54'50.8"N 8°12'04.6"E

Del: