Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Kule huler

Føl deg som et troll når du sitter inne i fjellet og spiser. Foto: Bergtatt Opplevelser

Kule huler

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Far og sønn bestemte seg for å innrede et fjell. Godt gjemt inne i kalksteinsgruvene på Naas ved Eide nord for Molde slo de seg løs. De skapte Norges kuleste huler.

- Tanken var å drive med litt turisme sånn ”på si”, sier far og sønn Einar og Einar Robert Naas om det eventyrlige stedet de har skapt. Til daglig driver de Naas Kalksteinbrudd AS, en liten bedrift som tar ut marmor med 96 prosents renhet. Marmoren tas ut igjennom gruvedrift.

Kule huler - Trolsk stemning: LED-lys over og under vann.

Trolsk stemning: LED-lys over og under vann.

Nå har de skapt en eventyrlig verden for turister og besøkende inne i kalksteinsgrottene. Her kan du bli med på en flåtetur på en stor og lyssatt innsjø langt inne i fjellet, og spise mat i vakre arkader med lysekroner festet i taket. En stor og god scene åpner for konserter, kunst og kulturarrangementer året rundt. Kulturscenen og storhallen er det første man kommer til inne i lagunen.

Kule huler - storhallen rommer 150-300 personer

Storhallen har bar med alle rettigheter og stor og god plass til større selskaper fra 150 til 300 mennesker.

Les mer om Bergtatt Opplevelser

- Man skal lete lenge etter et sted med mer stabile værforhold. Det er alltid 6 grader, null millimeter nedbør og vindstille i grottene, ler en annen av ildsjelene bak prosjektet, Odd Arne Halås, en kreativ og lokal entertainer.

Les mer om hvordan du kan reise hit.

Finn og bestill overnatting nær Bergtatt Opplevelser

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Molde og Romsdal

Se flere opplevelser
Del: