Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
di_derre_gitte_johannessen__002_.jpg

Di Derre til topps i

Romsdalsalpene

Tekst: Ingrid Kvande. Hovedfoto: Gitte Johannessen
Del: 

Di Derre har spilt, sunget og skapt stemning i nesten hver krok av landet siden tidlig på 90-tallet. Torsdag 3. august klyver de til topps på Nesaksla i Romsdalen under årets RaumaRock.

For mange er ikke sommeren den samme uten en skikkelig Di Derre-konsert. For hvem har ikke «stått i nordvesten» på en Di Derre-konsert, kanskje kikket seg rundt etter «Jenter», og tenkt «Hvor er min kvinne»; ønsket at hun kom og spurte «Skal du bli med»
Dersom hun var litt kald, kunne du kanskje sagt: Du kan låne «Jakka mi», og lagt den ømt over skuldrene hennes. I verste fall hadde det endt opp som en «Rumba med Gunn»

(Se konsertopptak av låten "Rumba med Gunn" nederst i artikkelen)

Åpningskonsert og gratiskonsert på Nesaksla

Di Derre har en lang hit-rekke, og under årets RaumaRock som går av stabelen 3. - 6. august blir det gjenhør med mange av disse på festivalens åpningsdag. For alle - både nye og erfarne konsertgjengere - vil årets første RaumaRock-konsert bli noe spesielt. Før Di Derre åpner hele festivalen om kvelden, tar bandet nemlig med seg stemmer og instrumenter og rigger seg til på toppen av Nesaksla - byfjellet på vel 700 meter over havet.

- Først trodde vi at vi aldri har aldri spilt så høyt før - at dette ble en slags rekord. Men det var før vi kom på at vi har holdt konsert på 1100 moh. Det var på Hemsedal Skisenter i 1995, sier Lars Jones i Di Derre.

Se flere opplevelser

Trives i høyden

Om sommeren er det typisk å spille ganske lavt i Norge - det er massevis av konserter rundt omkring på bryggekantene. Men siden mange av bandmedlemmene i Di Derre trives svært godt i høyden, er det grunn til å tro at en gratiskonsert på det bratte byfjellet i Åndalsnes blir en fin og spesiell opplevelse.

- Vi gleder oss til å komme til fjells og spille, så får vi håpe at folk orker å gå opp for å høre på oss, da! Men med de fine, nye trappene er vel ikke det noe problem, tipper Jones. 

romsdaltrappa_.jpg

Fra Åndalsnes sentrum går det sti delvis på trapper og delvis på naturterreng opp til Nesaksla. På veien passerer man dette luftige utkikkspunktet.

Avsluttet fjelltur med konsert

Det har blitt en tradisjon med en fjellkonsert under RaumaRock, og i fjor var det Postgirobygget som hadde æren av å holde konsert på Nesaksla. Ikke alle var klar over at det skulle være konsert der, og det var faktisk noen som havnet midt oppi konserten etter å ha gått over Romsdalseggen - en fjelltur som tiltrekker seg turgåere fra hele landet. 

romsdalseggen_rauma_åndalsnes

Romsdalseggen er kanskje Norges vakreste fottur. Tar du turen den 3. august i år kommer du kanskje rett inn i konserten med Di Derre. Den starter kl. 15.00 og er en del av RaumaRock-programmet.

Natur- og musikkglede

Arne Hurlen i Postgirobygget fortalte villig at han syntes det var kjekt å spille i de spesielle rammene som ble skapt på Nesaksla, og for RaumaRock er det fint å kunne bruke fjellet til noe annet enn bare å gå på.

- Rauma skal være verdens beste kommune for naturglade mennesker, og vi synes det er artig å kunne markere det på denne måten, sier styreleder i RaumaRock, Sigurd Brevik. 

_DSC13122.jpg

Under RaumaRock har det blitt en tradisjon med konsert på byfjellet Nesaksla. Her er Postgirobygget i sving i 2016. Den 3. august i år er det Di Derre sin tur til å entre "scenen".

Di Derre har to konserter under RaumaRock torsdag 3. august: 

Gratiskonsert på Nesaksla for alle som vil gå opp. Konsertstart kl. 15.00 (tidspunkt vil bli tilpasset værmeldingene). 
Åpningskonsert i teltet. Portene åpner kl. 19.00, og billettsalget er åpent.  


Det fulle programmet for RaumaRock 2017 ser slik ut: 

Torsdag

15:00 Di Derre - Nesaksla (værforbehold)
19:00 Dørene åpner
20:00 Di Derre - Hovedscenen
21:30 MOS - teltet


Fredag

17:30 Sondre Lerche - Hovedscenen
19:00 Villrosa - Elementpartnerscenen
19:30 Honningbarna - Hovedscenen
20:30 DÅM - Elementpartnerscenen
21.00 CC Cowboys - Hovedscenen
22:30 Sløtface - Elementpartnerscenen
23:30 Danko Jones  - Hovedscenen


Lørdag

UNG RAUMAROCK
11:45 Rauma kulturskole - Hovedscenen
12:30 RaumaRock Akademiet - Hovedscenen
13:15 Whales & This Lake - Elementpartnerscenen
14:00 Isac Elliot - Hovedscenen


15:15 Området klargjøres


16:30 Greni - Hovedscenen
17:30 Jam Rakta - Elementpartnerscenen
18:00 The Dogs - Hovedscenen
19:30 Gone Rogue - Elementpartnerscenen
20:30 Hellbillies - Hovedscenen
22:00 Razorbats - Elementpartnerscenen
23:30 Red Hot - Hovedscenen


Med forbehold om at det kan skje endringer i programmet.

ROCKECAMP: buss, camping og konsertbillett i ett!

Soggebru Camping og Trollstigen Camping er rockecamp under Raumarock. Det vil si at Raumarock stiller med buss mellom campingplassene og Åndalsnes sentrum, og at folk kjøper festivalpass, camppass og busspass i en og samme pakke. Soggebru Camping ligger i svært idylliske omgivelser like ved elva Rauma, 5 km fra Åndalsnes sentrum. Per Olav Østigård har nylig overtatt familievirksomheten, og han gleder seg til å ta imot folk på rockecamp.

- Siden det er organisert med busstransport til og fra Åndalsnes sentrum, er det veldig enkelt å være raumarocker selv om campingen er et stykke unna scena, mener Østigård, som driver en liten, koselig campingplass.

- Til oss kommer folk på grunn av naturen og beliggenheten, ikke fordi vi er størst eller har mest tilbud, sier Østigård, som forteller at han gjerne ville vært til stede under Raumarock-konsertene selv også, men det blir det nok ikke tid til.

- Jeg må nok jobbe her på campingen, men målet er å komme meg på Nesaksla på DiDerre-konsert på torsdag. Klarer jeg det skal jeg være fornøyd, smiler campingsjefen ved Soggebru. 

Deler campingen i to

Edmund Meyer ved Trollstigen Camping har erfaring med å være rockecamp, og ser tydelige forskjeller mellom konsertgjengere og folk som kommer for å gå i fjellet.

- De som er på rockecamp legger seg litt senere enn de som skal på fjelltur, ler Meyer og sier at de løser dette fint. 

- Derfor deler vi campingen i to. De som er på Raumarock har en egen del av campingen, slik at de ikke forstyrrer de som skal opp på fjelltur.

Meyer forteller at de har satt av åtte hytter (plass til 32 personer) til rockecamp, og at de kan få inn opp mot 100 telt på campingplassen. Under Raumarock vil servicestasjonen være åpen hele døgnet.
- Nå slår også sommerværet inn, så da blir det stor stemning her oppe, smiler Meyer.

Kontakt Lone for mer informasjon og bestilling, telefon 942 03 742
  >> Bestill via eBillett

Se flere opplevelser

Del: